"Fille" väntar ingen mer hjälp

IFK Malmö hade i förra omgången ett kanonläge att säkra kontraktet. Allt gick rätt utom det egna resultatet. Men i slutomgången där man möter Gefle IF på bortaplan litar man inte på någon annan än sig själva.

– Vi har ett bra utgångsläge inför matchen där Falkenberg måste vinna för att passera. Men vi kan inte lita på att de förlorar, utan vi ska segra i vilket fall som helst, säger en bestämd Leif "Fille" Ohlsson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Seger mot BK Forward och "di gule" hade haft det klart med Superettankontraktet även för 2004. Nu blir det istället en rafflande slutomgång där en del nerver säkert kan ställa till det. Men IFK Malmö har klarat upp kniviga situationer förr.

Dessutom har man två poäng ner till Falkenbergs FF under strecket. Vinner IFK Malmö är det klart oavsett hallänningarnas resultat mot Åtvidaberg. Blir det förlust eller oavgjort måste Falkenberg tappa poäng för att det ska gå vägen. Upplagt för en rysare?

– Usch ja, det kommer att bli nervöst även om jag är övertygad om att vi fixar det. När det såg nästan hopplöst ut för ett par omgångar sedan redde vi ju upp det. Moral finns trots allt i det här laget, menar Leif Ohlsson.

Det finns det. Men ibland saknas den vid de mest underliga tillfällen. Som senast mot Forward och mot Boden på bortaplan. Matcher som med rätt inställning borde inneburit seger.

– Jag kan garantera dig att inget sådant ska kunna ske i denna direkt avgörande match. Har vi inte den rätta inställningen nu har vi inte i näst högsta serien att göra. Då får vi skylla oss själva.

På spelarfronten ser det däremot ganska mörkt ut inför lördagens ödesmatch. Domaren Jonas Hagberg plockade upp gula kort till gula spelare fyra gånger mot Forward. Ivan Milosevic, Johan Åkesson, Magnus Eriksson och Marcus Nilsson är därmed avstängda.

Då Martin Abrahamsson vred knäet och fick avbryta torsdagens träning samt att Pontus Andersson blev sjuk var situationen nattsvart. Martin Abrahamsson kan dock med största sannolikhet spela, vilket har fått läget att ljusna något.

– Vi kan i alla fall ställa upp med en hyfsat stark startelva, även om Magnus Erikssons avstängning såklart kommer att märkas lite. Men truppen är bred och det är en stor chans för reserverna att visa vad de kan.

En som för första gången är med i en gul Superettantrupp är 17-årige stortalangen Zoran Jovanovic, normalt hemmahörandes i juniorlaget. Han har under året dribblat bort den ena motståndaren efter den andra i Juniorallsvenskan och visat upp en bländande teknik.

Frågan är om han får komma in av matchens karaktär att döma. Men en sak är i alla fall säker. Zoran hade nog inte gjort bort sig. Vem vet vi kanske får se ett avgörande av denne unge bollkonstnär redan imorgon. I vilket fall som helst har han framtiden för sig.

– Jag är inte rädd för att släppa in honom. Det finns en oerhörd talang i den killen. Han har också gjort någon MM- och träningsmatch med A-laget tidigare och gjort bra ifrån sig, berömmer "Fille" Ohlsson.

– Men som sagt, nu ska vi bara gå ut och göra vår grej mot Gefle. Avstängningar eller ej, vi ska ge manken till att vinna. Ingenting annat räknas och såväl 2001 som 2002 besegrade vi ju dem borta.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Christian Andersson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Martin Abrahamsson

Nikolaj Rasmussen
Niclas Öberg

Avbytare

Dan Ingvarsson
Luan Topalli
Wissam Barjawi
Zoran Jovanovic
Freddie Roth (målvakt)