Ingen spelarflykt från IFK Malmö

Spelarflykt brukar drabba de flesta klubbar som åker ur en serie. När det gäller IFK Malmö, nedflyttade från Superettan ser det däremot ganska bra ut. Ett av få frågetecken finns kring vänsterbacken Glenn Holgersson som blivit inbjuden att träna med MFF i 14 dagar.

– Han ska provträna där, sedan får vi se hur det blir. Det ska dock poängteras att MFF inte heller är ensamma om att ha kontaktat oss om honom. Trelleborg är också i högsta grad intresserade, påpekar IFK Malmös fotbollsansvarige Bo Cronqvist till ifkmalmo.com.

Glädjande för alla gula fans är att Magnus Eriksson, skyttekung, med 13 mål i Superettan 2003 med största sannolikhet blir kvar. Trots sin målfarlighet och möjlighet att pröva högre upp känner han sig inte speciellt attraherad av att flytta på sig.

För att Martin Alm ska få bukt med sina ljumskar ska han genomgå ett rehabiliteringsprogram. Positivt utslag och han ser inga hinder för att inte fortsätta i föreningen. Högerbacken Anders Jemail och lagkaptenen Jonas Danielsson lär också stanna.

– Det hänger på om de kan fortsätta kombinera jobb och fotboll. Om en vecka ska beslut ha tagits, men de talar båda i positiva ordalag. Att alla har talat så väl måste jag kalla klubbkänsla, säger Bosse Cronqvist.

Mattias Filipanics var den förste av spelarna med utgånget kontrakt som förlängde med division 2-klubben. Den talangfulle målvakten är IFK:are i ytterligare tre år. Även Christian Andersson, mitt-i-säsongen-förvärvet är kvar i två år till.

Klart är att sju spelare som inte fick så mycket speltid 2003 försvinner. Bobby Kociski och Jens Nordström som varit utlånade till Högaborgs BK respektive Bunkeflo IF förblir borta. Lärlingarna Gergin Yilmaz, Luan Topalli och Samer Ali får inte heller nya kontrakt.

– Också då Wissam Barjawi och Nikolaj Rasmussen. Nikolaj är färdig polis i december och hinner inte med spel i ett annat land. Dessutom tycker vi att vi har andra spelare på den positionen.