Tränarjakten går vidare i "di gule"

Knapert med intresse trodde man. Men IFK Malmö är fortfarande en attraktiv klubb ur tränarögon sett, trots degraderingen. Med två och en halv vecka kvar tills det att träningen drar igång efter uppehållet har man ännu inte hunnit sålla klart bland tränaralternativen.

– Vi har fått en väldans massa förfrågningar utifrån, förutom de namnen som vi själva har satt upp. Men vi jobbar för fullt det kan jag garantera, berättar IFK Malmös fotbollsansvarige Bo Cronqvist till ifkmalmo.com.

En del tackade nej sedan man gjort med andra klubbar. Några har man haft en första sittning med, medan andra fortfarande står på kölistan. Det står i alla fall helt klart att det finns ett intresse där ute för ett IFK Malmö som satsar på Superettancomeback 2005.

Tränare från både Sverige och Norge finns bland alternativen. I nästa vecka är det tänkt att alla detaljer ska vara lösta. Efter att spelarrådet har fått sagt sitt ska sedan det nya namnet presenteras.

– Tränarna känner väl att vi fortfarande är en klubb som vill uppåt och jobbar långsiktigt. Det är därför som det också tar sin lilla tid att få klart med en ny tränare. Många kort finns det att jobba med.

IFK Malmö vet i alla fall vad man vill ha för en tränare och hur fotboll ska spelas. Tjongfotboll a´la Trelleborgs FF på sin tid är strängt förbjuden. Modern och effektiv fotboll är det meningen att publiken ska få se.

– Vi söker en som vill spela bollen längs med marken. En massa tjongande vill vi inte se. Nu gäller det att få igång ett vägvinnande spel, som förhoppningsvis kan leda till ett kul 2004, menar Bosse Cronqvist.