Direkteffekten av tränarbytet i IFK Malmö uteblev. Staffan Ekbergs första match som ansvarig för "di gule" kunde blivit roligare. IFK Skövde var för svåra och vann med klara 31-22 (17-10).

IFK Malmö fick en olycklig start då Skövde direkt rykte i från till en tremålsledning som ökade till fem. Dock kom killarna tillbaka och var vid 10-8 bara två bollar ner.

Några utvisningar gjorde sedan att Skövde kunde dra ifrån i protokollet igen, och höll sedan undan till en 17-10-ledning i paus.

Lasse Larsson som var på plats i Skövde rapporterade i pausen till ifkmalmo.com om ett bra IFK-spel, trots underläget, men med lite för många missade lägen.

Nämnas kan att vi hade åtta missade skott när Skövde gjorde 4-0 efter knappa nio minuter. Bland annat kom Mindaugas Andriuska till ett flertal bra lägen men träffade tyvärr bara målet en gång.

Enligt Lasse fanns det dock fortsatt hopp inför andra halvlek då laget visat många goda intentioner i första men som sagt, det gäller att vara skärpta och ta vara på lägena.

Som kuriosa kan nämnas att våra Skövdegrabbar, Andreas Agerborn, Marcus Wallgren och Erik Hagelin tydligen trivdes hemma i Skövde och gjorde 7 av våra 10 mål i första halvlek.

Tyvärr kom Lasse förhoppningar om den andra halvleken på skam. Vi hade snabbt behövt komma något mål närmare för att sätta lite press på västgötarna, men motståndaren visade kyla och rutin och släppte inte in oss i matchen, utan man lyckades hålla oss på behörigt avstånd under hela den andra akten.

Lasse Larsson sammanfattar matchen med att Skövde var snäppet bättre än det gula laget, men bara snäppet. Den stora skillnaden var att flera gula spelare just nu har dåligt självförtroende när dem hamnar i avslutsläge.

Detta är något som vi måste försöka överbrygga redan till söndag då H43 står på menyn i Baltiskan. Lasse menar att ett resultat på 31-27 i hemmafavör bättre motsvarat händelserna på plan, men det gäller som sagt att göra mål.

Avslutningsvis en kommentar från Staffan "Stalle" Ekberg som hade en positiv bild med sig ifrån en som han tyckte bra insats av oss, spelarna lämnade Skövde utan "hänghuvud".

Kan vi bara få upp självförtroendet i avslutningarna så skall det fortfarande kunna bli riktigt bra. Kapaciteten finns absolut i laget.

Högt betyg delas ut till Torbjörn Jacobsson i holken, Magnus Nilsson och Andreas Agerborn. Även Erik Hagelin gjorde sig förtjänt av ett omnämnande. Allt enligt gula funktionärer på plats i Skövde.

Hometeam: IFK SKÖVDE
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-10
Scorefull: 31-22
Arena: Arena Skövde
Crowd: 2007
Referee: Magnus Johansson, Enköping, Niclas Ståhl, Motala
Goal: –
Homewarning: Fredrik Larsson, Kristian Svensson
Home sent of: –
Homempv: Marcus Lindblad
Awaympv: Magnus Nilsson
Hometeam Squad: Marcus Lindblad
Johan Green

Magnus Järlström
Rasmus Wremer
Fredrik Larsson
Anders Dahlqvist
Niklas Forsmoo
Niklas Gudmundson
Dawid Nilsson
Wolfram Finkbeiner
Kristian Svensson
Vegard Samdahl
Mattias Gustafsson
Joakim Larsson
Hometeam Sub: Dawid Nilsson 6 (1)
Kristian Svensson 5
Vegard Samdahl 4 (2)
Fredrik Larsson 3
Mattias Gustafsson 3
Niklas Forsmoo 3
Anders Dahlqvist 2
Rasmus Wremer 2
Magnus Järlström
Niklas Gudmundson
Wolfram Finkbeiner
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Torbjörn Jacobsson

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Mattias Lindkvist
Daniel Thysell
Daniel Grobelny
Andreas Agerborn
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Mindaugas Andriuska
Awayteam Sub: Magnus Nilsson 5 (1)
Andreas Agerborn 4
Marcus Wallgren 4
Erik Hagelin 3
Fredrik Nilsson 2
Sebastian Geissler 2
Marius Vargalui
Mindaugas Andriuska