Derbyförlust för IFK Malmö

Ännu en fyrapoängsmatch och ännu en förlust för IFK Malmö. Läget för "di gule" i tabellen ser verkligen inte ljust ut efter tio omgångar. Söndagens derby vann H43 med klara 32-26.

Förlusten grundlades egentligen under dryga tio minuter i den första halvleken då vi tappade en ledning på 6-3, efter en mycket bra start på matchen, till underläge 8-13.

Efter detta lyckas vi inte komma riktigt nära H43, som närmast var vi två bollar ner i mitten av andra halvlek, men närmare än så kom vi inte. Vi vann alltså 50 minuter med två mål, medan vi förlorade tio minuter i första halvlek med åtta mål.

Vad det egentligen är som händer under denna period är ganska svåranalyserat, förutom två tvåminutersutvisningar som naturligtvis inte är hela orsaken, kan jag inte hitta något speciellt att sätta fingret på.

Det verkar helt enkelt som om vi blir alldeles för försiktiga och passiva när vi får en liten ledning, istället för att fortsätta trycka, och oron för att släppa greppet blir större än viljan att öka ledningen, och därmed släpper vi in motståndarna alltför lätt i matchen.

Jag är ingen psykolog, men det känns som om en framgång skulle kunna få spelet att lossna. Det finns absolut en stor potential i vårt manskap, och en liten framgång snart tror jag skulle få stor betydelse, framförallt mentalt.

H43 siktade innan serien på platserna 6-8, och det är väl i dagsläget inget som talar emot att den målsättningen kan komma att infrias för blåklockorna, medan vår målsättning 8-10 plats, just nu ser lite svårare ut.

Dock tycker jag att det inte är någon större handbollsmässig skillnad på oss och H43, frånsett då vår bristande samträning som fortfarande gör sig gällande, och som sagt, får vi bara en liten framgång, en positiv signal till hjärnkontoren, så kan allt komma att vända.

Tiden talar dessutom för oss, det händer inget negativt till jul då inga lag försvinner ner till allsvenskan, utan vi kan jobba på och träna, och försöka få bitarna på plats så snart som möjligt.

Godkända insatser framförallt av Marius Vargalui, främst för hans fina andra halvlek, och Andreas Agerborn.

Vi har nu ett tufft program framför oss med dubbelmöten med Sävehof och Drott, Guif nästa hemmamatch den 1/12, samt Djurgården och H43 borta innan januariuppehållet. Kan man få önska sig fyra poäng på dessa matcher?

Hometeam: IFK MALMÖ