MFF-dam – IFK:s P87 0-7

Ett gäng VM-silvermedaljörer på damsidan mot SM-vinnaren på pojksidan. En jämn match att vänta? Nja, spänningen uteblev nästan helt. IFK Malmö vann komfortabelt med hela 7-0. Och då var ändå siffrorna rejält i underkant.

– Stora siffror kan tyckas, faktiskt större än vad jag hade förväntat mig. Men vi var fullständigt överlägsna så länge som vi spelade som ett lag, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

– Vi började uppträda som individualister en bit in i andra, men hade vi inte gjort det, hade nog inte 10-0 räckt som slutresultat. Det är bara att konstatera, skillnaden är enorm, men visst var det en kul match.

Roligt var bara förnamnet. Den ena eleganta anfallskombinationen avlöste den andra. Världsmålvakten Caroline Jönsson kunde inte göra mycket för att förhindra målkalaset.

Lättare blev det inte heller av att notoriske måltjuven Daniel Jovanovic gjorde comeback i "di gule" efter utlåningen till Mabi. Fyra mål blev det från Daniel, lillebror till Zoran i IFK:s juniorlag.

– Syntes att han var på ett rejält spelhumör, han var helt enastående. Han blir en bra förstärkning till nästa säsong. Tekniken som han besitter är inte att leka med, menade Kenneth Folkesson.

I IFK Malmö gjorde innermittfältaren Jasmin Dzinic från Malmö FF debut och var duktig. Men några andra individuella plusvarianter delas inte ut. Det var en gedigen laginsats.

Malmö FF Dam – IFK Malmö 0-7 (0-5)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: Daniel Jovanovic 4, Migjen Shaqiri 2, Paul Havn
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Carl Holm
Nick Holk
Hajriz Maloki
Ali Jasim

Blerim Mullici
Migjen Shaqiri
Jasmin Dzinic
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Daniel Jovanovic

Avbytare

Armend Kryeziu
Juan-José Cruz Jarlhov
Lirim Sali
Tawfiq Shams
Nezir Mehmeti (målvakt)