Integrationspris till IFK Malmö

Fem fotbollsföreningar har uppmärksammats för sina samhällsprojekt och tilldelats medel ur Svenska Spels Samhällsprojekt 2003. Föreningarna vars projekt uppmärksammas är Landskrona BoIS, Enköping SK, Malmö FF, GIF Sundsvall och IFK Malmö.

Det var i samband med det nya fotbollsavtalet mellan Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Spel som man beslutade att starta Svenska Spels Samhällsprojekt. Bakgrunden till det är att man vill uppmärksamma klubbar som jobbar med projekt för ett bättre samhälle.

– Klubbars jobb med integration är till exempel en bit som vi tittar på, berättar Ove Kindvall på Svenska Spel som sitter med i juryn tillsammans med Gunilla Axén, Svenska Fotbollförbundet, Mats Engqvist, Svensk Elitfotboll och Pelle Kotschack, Svenska Spel.

Tolv fotbollsföreningar valde att redovisa sina samhällsprojekt för juryn för att ansöka om ekonomiska medel. Fem valdes ut och får nu dela på 400 000 kronor.

Landskrona BoIS uppmärksammas för sitt projekt Integration genom fotboll, Enköping SK för projektet ESK Puls, Malmö FF för Örtagårdsprojektet, GIF Sundsvall för projektet Fotboll Plus och IFK Malmö för sitt projekt Idrott utan Gränser.

Bidrag ur Svenska Spels Samhällsprojekt kommer fortsättningsvis att delas ut årligen.

(Svenska Spel – www.svenskaspel.se)