Med sju och en halv timme kvar till tolvslaget presenterar ifkmalmo.com sin antagligen sista artikel för i år. Och det blir en sammanfattning av P90-året som gått, signerad tränaren Lars Lundberg.

Vintern

Vi satte tidigt igång och tränade inför säsongen som har innehållit både framgångar och lite motgångar. En del spelare har kommit tillbaka, men sedan är det några som tyvärr också har lämnat. Jag önskar dem dock all lycka i sitt fotbollsspelande.

Vad vi hade som målsättning för säsongen, det var att spela en bra fotboll och visa att laget, vilket vi också skulle göra under året, fortsätta spela i en serie för ett år äldre och klara av det på ett imponerande sätt.

Vår sista inomhusturnering spelade vi under sportlovet i Eslöv. Sportlovscupen hette den för övrigt. Efter förlust i finalen mot Arlövs BI tog vi en fin andra plats.

I första träningsmatchen den 8/3 mötte vi Dösjöbros 89:or och vann med klara 3-0 efter ett bra spel. För ett par av våra nya spelare var det den första elvamannamatchen.

Därefter spelade vi flera träningsmatcher som vi vann lite för lätt och det var inte utan att en viss oro infann sig inför seriestarten den 26/4 hemma mot SK Hakoah. Men det skulle ju gå bra.

Våren

Vi tog en andra plats i en ganska dålig serie med två bra lag. Det var vi och det enda laget som vann mot oss, BK Vången. Totalt under våren vann vi åtta matcher, förlorade en. Målskillnaden skrevs till 60-12.

Vårens största stund för mig och killarna var annars när vi åkte till Falkenberg för att spela Humlecupen den 13/6 – 15/6, där vi åkte upp med mål att spela bra fotboll och framför allt ha kul och slappna av tillsammans.

Vi firade stora triumfer genom att komma på fjärde plats efter vinster mot IFK Göteborg i åttondelsfialen och Helsingborg i kvartsfinalen. Sedan tog tyvärr orken slut och skadorna gjorde att vi inte kunde göra vårt bästa.

Prisutdelningen var riktig rolig för vår del. Dels för fjärdeplatsen, men vi fick även pris för snyggaste målet (Senad Habibovic) och bästa målvakt (Ali Alkefagy).

Sommaren

Vi fortsatte att träna som vanligt med siktet inställt på Öresunds Bro Cup som vi inte hade så höga målsättningar inför, eftersom vi hade en del spelare borta.

De spelarna som trots allt var hemma gjorde en mycket bra turnering. Med bland annat nyförvärven Mattias Folkeson, Ahmed Nemer och Maher Touhami i laget tog vi oss till final efter att ha slagit ut Malmö FF på straffar.

Finalen, som var jämn förlorade vi dessvärre efter straffar mot FC Malmö, som var snäppet bättre denna dag och hade bättre kontroll på nerverna när det dags för avgörandet.

Hösten

Med några nya spelare i truppen så hade vi siktet inställt på att vinna serien P13 Lund grupp B och det blev en tuff uppgift för både spelare och ledare. Men till slut lyckades vi att ta hem serien, en poäng före Limhamns IF.

Sedan efter serien har vi spelat en del inomhusturneringar som det har blivit lite blandade resultat i. Vi kom till fyra finaler, med vinst i Ljungbergs Luciacup i Klippan och Tomtecupen i Malmö där vi besegrade Malmö FF i finalen med 2-0.

Tack för mig och hoppas på ett lika bra om inte bättre 2004!

GOTT NYTT ÅR önskar
Lars Lundberg (skribent) & Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90

P.S. Vi vill tacka alla föräldrar och övriga som har ställt upp och kört till matcherna under året. Jättetack från alla i P90. D.S.

Statistik

Skytteliga våren

Hamza Khodr 11
Demokrat Maxhuni 7
Hosein Alkefagy 7
Jozo Kostroman 7
Omar Aouida 6
Kristoffer Bertolino 5
Senad Habibovic 5
Mohammed El Jaouni 3
Patrick Åberg 2
Pierre Stensson 2
Arnell Sabic 1
Artan Muli 1
Charlie Wiahl 1
Mirko Lukic 1
Roland Levay 1

Skytteliga hösten

Senad Habibovic 12
Mattias Folkeson 8
Demokrat Maxhuni 2
Ahmed Nemer 2
Hosein Alkefagy 2
Amar Bacevac 1
Maher Touhami 1
Valon Makolli 1

Fakta/IFK Malmö P90 2003

Vårserie: P14 Lund grupp E. Tvåa, 21 poäng, 60-12 i målskillnad.
Höstserie: P13 Lund grupp B. Etta, 22 poäng, 29-8 i målskillnad.
Utomhusturneringar: 3 st. Öresunds Bro Cup (tvåa), Humlecupen (fyra), Åshöjden Cup P89-klassen (utslagna i kvartsfinalen).
Inomhusturneringar: 8 st. Ljungbergs Luciacup (etta), Tomtecupen (etta), Sportlovscupen (tvåa), Uppåkra Cup (tvåa och trea), JAIF-cupen (trea), Gåsacupen (utslagna i gruppspelet), Oxie Cup (utslagna i gruppspelet), Skånecupen (utslagna i gruppspelet).
Antal mål: 393 st. (89 serie-, 67 träning-, 237 cup-).
Flest mål: Demokrat Maxhuni 52 st.
Spelare (32 st.): Ali Alkefagy (målvakt), Chaib Yanar (målvakt), Mohammed Khaled (målvakt), Ahmed Nemer, Alden Smajlovic, Ali Burrniku, Amar Bacevac, Amir Skiraza, Arber Uka, Artan Muli, Charlie Wiahl, Demokrat Maxhuni, Dennis Celebic, Dragan Kostroman, Hosein Alkefagy, Hussein Barjawi, Jozo Kostroman, Kristoffer Bertolino, Maher Touhami, Mattias Folkeson, Mirko Lukic, Mohammed El Jaouni, Mohammed El Jaouni, Mustafa Karim, Navid Najimi, Nima Nateghi, Omar Aouida, Pierre Stensson, Roland Levay, Samir Piragic, Senad Habibovic, Valon Makolli.

FOTNOT. I skytteligorna är endast seriespelet inräknat.