Matchen hade det mesta – P87 till Skånecupfinal

Trots att de flesta trodde den var avgjord redan efter knappa två minuter blev det en rysare i bästa Hitchcock-anda. Semifinalen i Skånecupens 16-årsklass mellan IFK Malmö och Olympic innehöll det mesta och det bästa. Och "di gule" fick äntligen sin finalplats.

Fem sekunder återstod när målvakten Blerim Mullici satte igång ett blixtsnabbt anfall. Som taget ur skolboken gick bollen sedan precist via Ali Jasim till Paul Havn som lekfullt enkelt rullade in den med en sekund kvar.

– Vi trodde verkligen inte att det skulle bli så tufft. Det gick för lätt mot Kvarnby och därav trodde vi att Olympic var en match som bara inte gick att förlora, konstaterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkeson efter 3-2 i semifinalen.

Någon lätt match blev det sannerligen inte. Visst såg målvakten (!) Blerim Mullici till att sätta fart på publiken i Baltiska Hallen. Tio sekunder hade matchuret tickat fram när han tog ett par steg fram och gav sitt lag ledningen med en riktig rökare rätt upp i krysset.

När det sedan också blev 2-0 minuten senare genom Lirim Sali trodde de flesta av de drygt 2000 på läktarna att saken var klar. IFK Malmö skulle gå fram som en ångvält och vinna stort. Olympic var slagna…

– Men vi började slappna av för mycket. De fick turligt in ett reduceringsmål och sedan var det match igen. Vi tappade helt vårt spel och började titta för mycket på klockan, påpekade Kenneth Folkeson.

Dålig aggressivitet straffar sig. Olympic skickade omgående in 2-2 – enda felet var att den ena domaren redan hade blåst för frispark – till de gröna. Domarkollegan tyckte tvärtom och dömde mål. Slutligen blev det dock helt korrekt frispark till Olympic.

– Jag hade nog kokat över om det blivit mål. Så ruskigt fel hade de bara inte fått döma. Det kunde kostat oss en finalplats om de inte upptäckt det. Men det är bara att hoppas på att de lär sig av misstaget.

Kenneth Folkeson fick ändå se ett riktigt kvitteringsmål från Olympic med två minuter kvar. Men när så också egna laget i matchens sista skälvande sekunder kunde trycka in ett segermål var lyckan total – första Skånecupfinalen efter att ha missat precis två år i följd.

– Två gånger 1-2 mot Kvarnby i semifinalen. Men nu klarade vi det. Fy f-n vad skönt det känns. Nu är den värsta pressen över. Det kan gå hur som helst i finalen. Men självklart siktar vi på seger.

Finalen i pojkar 16 år mellan Malmö FF 1 och IFK Malmö 1 spelas på tisdag den 6/1 klockan 16:00.

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö 1 – Kvarnby IK 4-1
Mål: 1-0 (3) Paul Havn, 2-0 (6) Ahmed Tamim, 2-1 (6) Niklas Sjölin, 3-1 (7) Lirim Sali, 4-1 (10) Hajriz Maloki
Varningar: Rawez Lawan 2 (KIK)
Utvisningar: Rawez Lawan (KIK)

Semifinal

IFK Malmö 1 – BK Olympic 3-2
Mål: 1-0 (1) Blerim Mullici, 2-0 (2) Lirim Sali, 2-1 (4) Yaaser Abu Hajar, 2-2 (12) Behroz Sharifiyan, 3-2 (14) Paul Havn
Varningar:

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Blerim Mullici

Ali Jasim
Lirim Sali

Paul Havn
Edgardo Menjivar

Avbytare

Ahmed Tamim
Hajriz Maloki
Jasmin Dzinic
Philip Esbjörnsson (målvakt)