Även J-laget till final mot Malmö FF

Skånecupen får sin drömavslutning i två av de mest prestigefyllda klasserna. IFK Malmö och Malmö FF möts i finalerna för såväl junior- som P16-lag. Svårast att ta sig till final hade "di gules" juniorlag. Det krävdes golden goal för att besegra Lunds BK med 3-2.

– Marginalerna i semifinalen var verkligen små, men vi hade dem på vår sida. Tyckte att vi var väl värda den här finalplatsen för vi kämpade något så kopiöst, påpekade IFK Malmös U-tränare Mikael Svensson.

Först i den tredje förlängningsperioden kom avgörandet. Lagen hade reducerats till två utespelare och en målvakt på banan. I det läget tog IFK Malmö en chansning. Ut med Adnan Zukancic och in med utespelaren Zoran Jovanovic i målet.

Matchen hade varat i 19 minuter och 33 sekunder när Fatos Queriqi kunde trycka in segermålet. Dessförinnan hade "di gule" hämtat upp ett 0-2-underläge och var också närmast att avgöra under ordinarie matchtid.

– Men det gjorde sannerligen inget att det behövdes förlängning. Mycket starkt, först att hämta upp underläget och sedan också kunna vinna. Vi har en ganska stor chans att vinna finalen tror jag.

Finalen i juniorklassen mellan Malmö FF och IFK Malmö 2 spelas på tisdag den 6/1 klockan 14:25.

Slutspel

Kvartsfinal

Landskrona BoIS – IFK Malmö 2 1-3
Mål: 0-1 (1) Zoran Jovanovic, 0-2 (2) Ahmed Abed el Karim, 0-3 (5) Ali Jasim, 1-3 (11) Ernest Krasniqi
Varningar:

Semifinal

IFK Malmö 2 – Lunds BK 3-2 efter golden goal
Mål: 0-1 (4) Mikael Håkansson, 0-2 (5) Fredrik Karlsson, 1-2 (6) Zoran Jovanovic, 2-2 (11) Nana Piesie, 3-2 (20) Fatos Queriqi
Varningar: Fredrik Karlsson (LBK)

IFK MALMÖ 2 (2-2)

Adnan Zukancic

Ali Jasim
Valon Muslijaj

Ahmed Abed el Karim
Zoran Jovanovic

Avbytare

Fatos Queriqi
Haris Xhemajli

Nana Piesie
Migjen Shaqiri