Gult slog blått i juniorklassen

Malmö FF var stora favoriter i Skånecupens juniorfinal mot IFK Malmö. Men "di gule" och framförallt Ali Jasim ville annat. Fräckt och lite kaxigt tunnlade han MFF-målvakten och avgjorde prestigemötet i golden goal. 2-1 till IFK Malmö.

– Det är stort att slå MFF i deras egen turnering och efter förlängning dessutom. Är nog bara SM-guldet från i höstas som smäller högre, jublade Ali Jasim. Kan fortfarande knappt fatta vad jag ställt till med.

Matchhjälten hade ont om tid efter matchen. Han skulle iväg och förbereda sig inför P87-lagets final. Deras samling var medan juniorerna spelade. Men han tog sig ändå tid att lugnt och sansat svara på journalisternas frågor.

Betydligt fortare gick det att avgöra tillställningen. Sedan MFF:s Rasmus Bengtsson glidtacklat och fått lämna banan i förlängningen, utvisad, blixtrade Ali Jasim till. Rätt in från avbytarbänken – och pang! Bollen i mål och jublet visste inga gränser.

– Jag fick bollen av Zoran (Jovanovic) och hann inte tänka. Det var bara att smälla av. Ett sådant läge får man bara inte missa. Underbart att den sedan också gick in. Men jag tror vi hade vunnit i vilket fall som helst.

Nu behövdes inte fler chanser, men det var nära att Ali Jasim överhuvudtaget aldrig fått den. Det såg illa ut när han med ett par minuter kvar av ordinarie matchtid haltade av banan. Men det var tydligen inte så allvarligt.

– Vid en luftspark fick jag en smäll, men jag behövde som tur var bara vila en stund. Utvisningen öppnade också upp för oss. Då ville jag bara in och avgöra och det gick ju vägen, sade Ali Jasim.

Att det överhuvudtaget blev en förlängning var dock på håret. Det dröjde till fyra sekunder före slutet, innan Nana Piesie kunde peta in kvitteringen efter ett mönsteranfall där även Valon Muslijaj och Ali Jasim var inblandade.

– Matchen är inte slut förrän domaren blåser och det utnyttjade vi. Bara att kunna vända på det viset mot MFF är fantastiskt. Jag kan inget annat än att gratulera laget som gjorde en strålande insats, kommenterade IFK-tränaren Mikael Svensson.

– Det var som jag sade innan. Kunde vi bara komma upp i samma nivå som mot Landskrona skulle det kunna gå. Och det gjorde vi ju och lite till. Det finns mycket potential i det här laget och det visade vi nu.

Slutspel

Final

Malmö FF – IFK Malmö 2 1-2 efter golden goal
Mål: 1-0 (7) Marcus Pode, 1-1 (14) Nana Piesie, 1-2 (18) Ali Jasim
Varningar: Rasmus Bengtsson 2 (MFF)
Utvisningar: Rasmus Bengtsson (MFF)

IFK MALMÖ 2 (2-2)

Adnan Zukancic

Ali Jasim
Valon Muslijaj

Ahmed Abed el Karim
Zoran Jovanovic

Avbytare

Fatos Queriqi
Haris Xhemajli

Nana Piesie
Migjen Shaqiri