P87 pallade inte för trycket i Skånecupen

De 3000 åskådarna i Baltiska Hallen gav pojkar 16-finalen mellan Malmö FF och IFK Malmö en härlig inramning. Men spänningen kom av sig. "Di gules" SM-vinnande pojklag kunde inte infria favoritskapet och förlorade rättvist med 0-2.

– Tråkigt att förlora en final, men vi får skylla på stundens allvar. Att spela inför nästintill fullsatta läktare påverkar givetvis och denna gång klarade vi inte det, konstaterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkeson besviket.

Finalen var också sista matchen med gänget för Kenneth Folkeson. Efter ett 2003 utan dess like med SM-guldet som given topp, återvänder han nu till Malmö FF. Trots förlusten var det dock inte allt för deppigt.

– Visst, man kan inte vara nöjd med att förlora. Synd att inte kunna prestera bättre inför den fantastiska publiken, men vi måste ändå vara nöjda som helhet i turneringen. Man kan inte vinna jämnt.

Bara efter ett par sekunder var Paul Havn nära att ge IFK Malmö den drömöppning som man kanske behövde i finalen. Men istället för mål snubblade "Palle" och MFF kunde minuten senare göra 1-0. Chansen fanns till IFK-kvittering men efter sjabbel blev det istället 0-2.

– Då gick luften totalt ur oss. Malmö FF är egentligen inte ett bättre lag än vad vi är, men idag (läs tisdag) var det deras tur att vinna. Det är alltid jämna fighter emellan oss, påpekade Kenneth Folkeson.

Slutspel

Final

Malmö FF 1 – IFK Malmö 1 2-0
Mål: 1-0 (2) Serkan Yalcin, 2-0 (9) Serkan Yalcin
Varningar: Zaidoon Latoof (MFF), Ali Jasim (IFK)

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Blerim Mullici

Ali Jasim
Lirim Sali

Paul Havn
Edgardo Menjivar

Avbytare

Ahmed Tamim
Hajriz Maloki
Jasmin Dzinic
Philip Esbjörnsson (målvakt)