Årets första snö har fallit över Malmö. Som vanligt är det mesta dock redan slask. Under dessa omständigheter ska det på torsdagen tränas fotboll på Malmö Stadion plan 4. IFK Malmö gör årsdebut efter nästan tre veckors juluppehåll.

– Och spelarna är rejält på hugget, i varje fall de jag har pratat med. De kan knappt bärga sig efter att komma igång, konstaterar IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Stor hunger efter träning så här tidigt på året bådar gott. Medan ovädret håller de flesta icke-atleter inomhus ska "di gule" träna fem dagar i veckan under januari månad. Tre fotbolls- och två fyspass står på programmet.

– Jag tycker att vi har fått ett bra upplägg, med lagom vila mellan träningarna. Det är viktigt att vi är rejält förberedda såväl fysiskt som mentalt när serien startar. Med denna träning ska vi vara det.

Några nya namn kommer att dyka upp på träningarna den närmaste tiden. Norske anfallaren Tom Henriksen var med redan i december och fortsätter månaden ut. Dessutom kommer några anfallare och mittfältare att visa upp sig.

– Men vi vill inte sticka ut hakan än om hur många nyförvärv det blir. Det kan bli ett eller fem. Vi får se helt enkelt se lite hur saker och ting faller på sin plats. Är ju även det ekonomiska som påverkar, säger Anders Grimberg.