IFK Malmö tappar Kenneth Mattsson

Två timmars dagligt pendlande från Tomelilla. Inte hemma förrän vid 21-tiden på kvällarna. Tufft och till slut ohållbart. Efter tre år är det nu slutspelat för Kenneth Mattsson i IFK Malmö trots att ett år återstår på kontraktet.

2002 var han av många ansedd som Superettans bästa målvakt. En fingerskada och krånglande ljumskar ställde dock till det förra säsongen. Tio seriematcher blev det bara, men det var inget som låg till grund för beslutet.

– Jag hade jättegärna fortsatt, men jag kände inte för pendlandet längre. Familjen tycker heller inte att det är roligt om man aldrig är hemma, säger Kenneth Mattsson till ifkmalmo.com.

Ett barn har han redan. Sommaren 2004 väntar ytterligare tillökning. En bil finns, skulle Kenneth Mattsson stannat i IFK Malmö hade det behövts två till följd av transporterna genom halva Skåne.

Tåget var länge ett alternativ, om det inte hade varit för tidtabellen. Slutliga beskedet växte fram under jul- och nyårshelgen då han hunnit begrunda de, för hans del, hopplösa avgångstiderna.

– Det går ett 19:10, men då hade jag fått avbryta träningen i förtid. Tar man sedan det 20:10 kommer man inte till Tomelilla. Jag hade fått vänta till 21:10 i sådana fall, berättar den före detta IFK-målvakten.

Kenneth Mattsson fyller 27 år i mars. Att lägga av med elitfotbollen redan nu kan tyckas tidigt. Han ser det dock inte som ett definitivt "nej tack" till spel på elitnivå i framtiden.

– Det blir nog en mindre klubb i år för att hålla igång, men sedan vet man aldrig hur det blir 2005. Jag är fortfarande sugen på spel i högre sammanhang.

2004 års andremålvakt hämtar "di gule" från de egna leden. Talangfulle Abdul Semwanga-Nyende, 18 senare i år, återvänder från MABI dit han varit utlånad under den gångna säsongen.

– Sedan har vi alltid Freddie Roth, vår målvaktstränare som backup i fall det skulle hända något. Det ser ljust ut på den fronten, påpekar IFK Malmös sportchef Leif "Fille" Ohlsson.