IFK Malmö 1 vidare i Rexam Cup

På fredagen inleddes inomhusturneringen Rexam Cup för juniorer. Regerande mästarna IFK Malmö, tillika arrangörer, hade inga större svårigheter att ta sig vidare med sitt förstalag från det första gruppspelet.

– Det viktiga var att ta sig vidare och att vinna gruppen. Trots att vi gjorde det kan jag inte vara nöjd med mer än en match, den mot Bunkeflo. Man måste kunna kräva betydligt mer, summerade IFK Malmös Christian Påhlsson.

Ordinarie tränaren Mikael Svensson insjuknade i mitten på veckan. Först var det meningen att Bo Cronqvist i styrelsen skulle ta hand om laget, men sent på fredagen fick även han lämna återbud. Telefonsamtalet gick till damlagets tränare, Christian Påhlsson.

– Jag var och klippte mig när det ringde, strax efter klockan tre. Det blev väldigt hastigt att ordna med allt, då jag egentligen inte hade tid att hoppa in. Men med lite pillande gick det, betonade Christian Påhlsson.

Spelmässigt hade inte IFK Malmö någon av sina bättre dagar. Stundtals var det väldigt nonchalant. Ahmed Abed el Karim bjöd dock publiken på ett konststycke, då han ur ingen som helst vinkel dundrade in 4-0 mot BK Ymor.

För mittbacken Nick Holk tog turneringen slut innan den knappt hunnit börja. Två minuter in i första matchen mot Husie IF small det till. Bruten arm löd de första rapporterna. Som tur var klarade han sig med en spricka i handleden och vila i 3-4 veckor.

Gruppspel

Grupp A

IFK Malmö 1 – Husie IF 1 2-0
Mål: 1-0 (8) Ali Jasim, 2-0 (15) Migjen Shaqiri
Varningar:

BK Ymor – IFK Malmö 1 0-7
Mål: 0-1 (10) Valon Muslijaj, 0-2 (12) Nana Piesie, 0-3 (12) Zoran Jovanovic, 0-4 (13) Ahmed Abed el Karim, 0-5 (15) Fatos Queriqi, 0-6 (18) Zoran Jovanovic, 0-7 (19) Migjen Shaqiri
Varningar:
Utvisningar: Niklas Billgren (BKY)

IFK Malmö 1 – Bunkeflo IF 1 4-0
Mål: 1-0 (7) Migjen Shaqiri, 2-0 (10) Migjen Shaqiri, 3-0 (12) Migjen Shaqiri (straff), 4-0 (18) Nana Piesie
Varningar: Matko Scapec-Kukina (IFK)

Eriksfälts FF – IFK Malmö 1 2-2
Mål: 0-1 (1) Nana Piesie, 0-2 (9) Zoran Jovanovic, 1-2 (14) Mattias Nilsson (straff), 2-2 (20) Niklas Gren
Varningar: Nana Piesie 2, Matko Scapec-Kukina, Nezir Mehmeti (IFK)
Utvisningar: Nana Piesie (IFK)

IFK MALMÖ 1

Adnan Zukancic
Nezir Mehmeti

Hajriz Maloki
Fatos Queriqi
Valon Muslijaj
Haris Xhemajli
Ahmed Abed el Karim
Matko Scapec-Kukina
Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri
Nick Holk
Nana Piesie
Ali Jasim