Två nya med i IFK Malmö

Det har än så länge varit stendött på nyförvärvsfronten i IFK Malmö. Inga namn har offentliggjorts. Men i lördagens premiärmatch mot division 3-laget GIF Nike finns i alla fall två potentiella förstärkningar med.

Spelarna det handlar om är 28-årige norrmannen Tom Henriksen och 21-årige Modou Jagne från Stockholmslaget Topkapi. Båda är i "di gule" tilltänkta att användas som anfallare. Modou får dessutom chansen från start redan mot Nike.

– Två riktigt duktiga spelare som vi snart hoppas kunna göra klart med. Men det är inte de enda, förhoppningsvis blir det en till, berättar klubbens tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Tom Henriksen, med meriter från norska landslaget i strandfotboll har provtränat med IFK Malmö sedan i december. Modou Jagne är mer färsk, även om han tränat hela denna månaden. Han beskrivs som mycket snabb, irrationell och teknisk.

I årets första trupp tvingas man undvara några spelare. Marcus Svensson har nyligen opererats för ljumskbrock och är borta ytterligare en vecka. Martin Alm är bortrest till och med mitten på februari och Ivan Milosevic skall spela med Stadslaget mot MFF.

När andra halvlek börjar mot Nike lämnar även Christian Andersson och Marcus Nilsson in för att åka till Heleneholms IP och match där klockan 13:00. Men det gör inte så mycket, IFK-tränaren Anders Grimberg hade ändå tänkt byta in hela bänken efter paus.

– Framförallt är det i denna match meningen att vi ska köra runt på materialet och försöka hitta en uppställning till matchen mot TFF nästa lördag. Resultatmässigt har den inte så stor betydelse.

Skyttekungen Magnus Eriksson har legat nerbäddad i maginfluensa denna veckan och missat alla träningar utom den senaste. Därför blir det till att börja på bänken för "Mange". Det är inte heller anfallsspelet som prioriterats inför matchen.

– Viktigast är att vi får känna på det nya spelsystemet. Vi har jobbat mycket med försvarsspelet den senaste tiden och är sugna på att se hur det fungerar. En del spelare har också fått nya uppgifter, betonar Anders Grimberg.

Christian Andersson, anfallaren/mittfältaren är en som får iklädda sig en ny roll. Då det stod klart att Glenn Holgersson skulle lämna påbörjade man omskolningen av honom till vänsterback.

– Det kan vara den nytändning som han behöver. Han har haft det ganska tungt de senaste åren och jag tror att denna nya position kan passa honom, säger Anders Grimberg.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Jonas Danielsson
Fredrik Jönsson
Christian Andersson

Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Dan Ingvarsson

Modou Jagne
Jörgen Svensson
Niclas Öberg

Avbytare

Magnus Eriksson
Martin Abrahamsson
Pontus Andersson
Tom Henriksen
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)