Grimberg hade inte mycket att anmärka på

IFK Malmö slog GIF Nike med 4-0 i årspremiären. Ett ganska normalt resultat för lag som det skiljer en division emellan. Spelmässigt var dock skillnaden betydligt större. Den var enorm. Så stor att det var målvaktsspelet Anders Grimberg var minst nöjd med.

Lommalaget hade nämligen inte mycket att sätta emot. Försvaret innehållandes före detta IFK-arna Peter Jansson och Goran Jovanovic i mål var hyfsat. Den sistnämnde visade prov på gamla takter och räddade Nike från ett större nederlag.

– Det var väl det enda. Mittfältet eller anfallet var inte mycket att hurra för. De kom knappt över på vår planhalva och skapade inte någon målchans på hela matchen. Ett bra betyg till vårt försvar, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Ingressen om ett mindre lyckats målvaktsspel i "di gule" var väl att ta i. Men om det närmaste Nike kom mål på hela matchen var en lätt slumpboll, bakåtnickad av en IFK-försvarare så säger det väl det mesta.

Risken för att målvakterna, Mattias Filipanics i första och Abdul Semwanga-Nyende i andra halvlek skulle stå och förfrysa fingrarna fanns. De var som sagt helt sysslolösa, något väldigt ovanligt i en fotbollsmatch.

– Får väl hitta något negativt, annars blir det bara för positivt. Det får väl vara det att målvakterna hade en kall dag på jobbet. Sedan var det också meningen att vi skulle dominera totalt, så man ska väl inte klaga, sade Anders Grimberg.

Att helt hylla IFK Malmö och såga Nike ska man definitivt inte. Division 3-laget har knappt tränat fotboll alls i år på grund av snöovädret. Då det inte finns någon direkt inomhushall i Lomma har man i princip bara haft fysträning. Och det syntes.

Två nivåer skiljde minst mellan lagen och det ska det också göra. Malmölaget satsar på toppstrid i division 2, medan Nike i bästa fall kan strida om en mittenplacering i trean. Inget som dock bekymrade Georg "Rossi" Eterovic, Nikes tränare.

– IFK spelade jättefint, rullade bollen längs med marken. Vi ska inte ha någon chans mot dem och det hade vi inte heller. Jag är trots allt inte orolig, varken för oss, eller för "di gule".

Georg Eterovic har spelat många matcher i IFK Malmö. Dessutom har fadern, Vlatko Eterovic haft diverse sysslor kring laget i över tio år. Så visst har han skäl för sitt tyckande.

– De vinner division 2 och tar sig upp i Superettan direkt igen. Laget är såpass bra att jag tror på omedelbar comeback. Kan tyckas konstigt att jag uttalar mig så, men ni vet ju att jag har känslor för klubben, betonade "Rossi".

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: GIF NIKE
Awayteam form: –
Scorehalf: 3-0
Scorefull: 4-0
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 20
Referee: Tony Nilsson, Bara, Fredrik Lindén, Svedala, Driton Halili, Malmö
Goal: 1-0 (16) Modou Jagne, 2-0 (22) Marcus Nilsson (straff), 3-0 (41) Niclas Öberg, 4-0 (56) Tom Henriksen
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Dan Ingvarsson
Awaympv: Goran Jovanovic
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Jonas Danielsson
Fredrik Jönsson
Christian Andersson

Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Dan Ingvarsson

Modou Jagne
Jörgen Svensson
Niclas Öberg
Hometeam Sub: Magnus Eriksson (Modou Jagne 46)
Martin Abrahamsson (Marcus Nilsson 46)
Pontus Andersson (Christian Andersson 46)
Tom Henriksen (Niclas Öberg 46)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt, Mattias Filipanics 46)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –