Inte någon gick ifrån IFK Malmös årspremiär mot Nike med ett underbetyg. Mest gladde dock de potentiella nyförvärven Modou Jagne och Tom Henriksen, samt Dan Ingvarsson på mittfältet.

– Matchens lirare var nog Dan Ingvarsson, men Modou och Tom kom inte långt efter. Jag är imponerad över hur de flesta av mina spelare genomförde matchen, sade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Syntes mest av alla gjorde Modou Jagne, från Stockholmsklubben Topkapi. En dryg kvart hade gått när han klippte till med 1-0. Minuterna senare ordnade han även en straff som Marcus Nilsson slog in.

Innan han bytte av i halvtid hann han även med att servera Niclas Öberg förspelet till 3-0. En succédebut kan man lugnt konstatera, även om motståndet inte var det bästa.

– Personligen sade han att han var besviken med sin insats, men det ska han definitivt inte vara. Han är en kvick och härlig spelare, med ett bra skott, som enligt mig hittade rätt direkt, betygsatte IFK-tränaren.

En annan som visade direkt att han blir att räkna med i år var Jonas Danielsson. Lagkaptenen hade vissa planer på att sluta inför årets säsong, men på lördagen fanns ingen antydan till det i hans spel. Som den ledargestalt han är gav han verkligen allt.

Något som kan innebära att han får byta plats på planen. Mot Nike spelade han mittback, vilket Anders Grimberg gärna ser att det blir en fortsättning på. Trots att redan fyra mittbackar finns i truppen.

– Men ska man vara ärlig är Jonas Danielsson också det, bara att han inte fått spela där i IFK. Jag tror att han kommer passa in där i det nya spelsystemet, med högt försvarsspel, förklarade "Grimman".