IFK Malmö trea i Rexam Cup

Ingen ny inteckning i vandringspokalen. Men väl en tredje plats. IFK Malmö 1 stod för en godkänd insats i Rexam Cup efter att man slutat trea efter Trelleborgs FF och Lunds SK.

– Det finns inte mycket att säga om att vi förlorade semifinalen. Visst hade vi stort bollinnehav, men vi skapade nästan ingenting, kommenterade IFK Malmös vikarierande tränare Christian Påhlsson.

Skapade målchanser gjorde däremot Lunds SK i parti och minut. Men Adnan Zukancic i "di gules" mål agerade mänsklig vägg. Det dröjde till fyra minuter före eld upphör som LSK:s Christopher Musorela kunde göra matchens enda mål.

– Han kan inte på något sätt lastas för det målet. Försvaret missade, så det är inte mycket att säga om det. Man kan dock kräva betydligt bättre inställning av de flesta, sade IFK-tränaren.

Adnan Zukancic lämnade ändå Kombihallen med ett stort leende. Han fick mottaga priset som turneringens bäste målvakt, av IFK Malmös A-lagstränare Anders Grimberg, själv enväldig jury.

– Han har hållit genomgående hög klass under hela turneringen och jag måste säga att det var välförtjänt. Ingen annan målvakt har kommit upp i hans klass, berömde Christian Påhlsson.

Slutspel

Semifinal

IFK Malmö 1 – Lunds SK 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 (26) Christopher Musorela
Varningar: Ali Jasim, Migjen Shaqiri (IFK), Mahmod Khattab (LSK)

Match om tredje pris

IFK Malmö 1 – BK Olympic 4-0 (3-0)
Mål: 1-0 (4) Zoran Jovanovic, 2-0 (10) Matko Scapec-Kukina, 3-0 (12) Migjen Shaqiri, 4-0 (16) Nana Piesie
Varningar:

IFK MALMÖ 1

Adnan Zukancic

Hajriz Maloki
Fatos Queriqi
Valon Muslijaj
Haris Xhemajli
Ahmed Abed el Karim
Matko Scapec-Kukina
Zoran Jovanovic
Migjen Shaqiri
Ahmed Tamim
Nana Piesie
Ali Jasim