Anständigt men ny förlust för IFK Malmö

Ett fortsatt elitserieliv ter sig mer och mer avlägset för IFK Malmö efter onsdagens förlust, 27-29 borta mot GF Kroppskultur. Än är det dock inte helt kört då resultaten gick "di gules" väg.

IFK Malmös sportchef Staffan Ekberg rapporterade till ifkmalmo.com från bussen på väg söderut, att inledningen på matchen påminde en del om den samma senast mot Skövde.

Ett antal dåliga avslut och tekniska fel gjorde att Kroppskultur direkt kunde rycka fram till en 4-1 ledning, en ledning som de sedan behöll matchtiden ut.

Första halvlek var ingen direkt höjdare från vår sida, men vi släppte dock inte iväg motståndarna utan höll siffrorna relativt jämnt. Halvtidsresultatet spikades av Kropps Johnny Hiltunen när matchklockan visade 30.00, ett viktigt mål för Kroppskultur.

Andra halvlek blev nämligen bättre från vår sida, och vi hade efter 45 minuters spel reducerat till 20-22. Här drabbades tyvärr Sebastian Geissler av sin andra utvisning varpå Kroppskultur kunde rycka igen till 20-25, vilket gjorde att uppförsbacken ökade lite igen.

En taktisk förändring då vi gick ut med en 2-punkt, gjorde att vi återigen fick lite närkontakt i slutet av matchen, men tre missade frilägen fördärvade slutligen dagen för oss.

En anständig match mot ett svårspelat lag på bortaplan. Dock tycker det är svagt av oss att tappa alla fyra poängen mot Kropps, men det är som det är, och vi får ta nya tag i nästa match som spelas mot Alingsås hemma i Baltiskan på måndag 16/2 klockan 19:00.

Det kan vara absolut sista halmstrået att greppa för oss.

Bra i det gula laget var framförallt Marius Vargalui som gjorde en riktigt bra match, men även Daniel Hedlund får godkänt framförallt för sitt försvarsspel då vi gick ut med en 2-punkt. Godkänt även till Mindaugas Andriuska.

Men bäst på plan var domarparet Anders Wiiand och Jan Rutström. Detta är det bästa domarpar vi stött på denna säsong, och det spelar ingen roll om det är hemma eller borta, de är helt enkelt kanonbra.

Hometeam: GF KROPPSKULTUR
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-11
Scorefull: 29-27
Arena: Agnebergshallen
Crowd: 1105
Referee: Jan Rutström, Örebro, Anders Wiiand, Hallsberg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Marius Vargalui
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: Patrik Olsson 7
Fredrik Elf 5 (1)
Fredrik Niklasson 5
Johnny Hiltunen 5 (1)
Jonathan Gniste 3
Börge Brown 2
Ingemar Olsson
Per Malmqvist
Awayteam Squad: Torbjörn Jacobsson
Srdan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Andreas Agerborn
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Mindaugas Andriuska
Awayteam Sub: Mindaugas Andriuska 8 (1)
Marius Vargalui 7
Fredrik Nilsson 3
Rickard Roos 3
Andreas Agerborn 2
Marcus Wallgren 2
Daniel Hedlund
Magnus Nilsson