Vad var det som gick fel mot TFF?

IFK Malmö åkte på en riktig stjärnsmäll i lördagens träningsmatch mot allsvenska Trelleborgs FF. 0-5 var mindre smickrande siffror. Analys och diskussion följde på måndagens träning i Kombihallen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö

Det var riktigt bra stämning på träningen trots storförlusten mot TFF. Vi diskuterade igenom vilka fel som hade begåtts och hur vi ska minska dessa till matchen på fredag mot Helsingborgs IF.

Många saker är det som vi måste jobba med. Som jag uttalade mig om efter matchen var bland annat pondusen för låg. Men det fanns också positiva bitar med matchen senast. Konditionsmässigt höll vi.

På dagens träning saknades endast två spelare. Anders Jemail som kände sig krasslig och Tom Henriksen, som ju fick en smäll på knäet mot Trelleborg. Båda lär dock vara tillbaka redan imorgon då vi kör fysträning på Lorensborgsskolan.

Vidare jobbade vi med presspel, det vill säga hur man går fram mot motståndarna, attackerar. Sedan kan man träna presspel på olika sätt. Vi tränade kollektivt. Det var det TFF gjorde gudomligt bra senast och det måste vi ha som förebild.

Vi hinner organisera oss på ett bra sätt. Det gäller bara att ha tålamod. Antagligen kommer det att visa sig mer och mer för varje match vi spelar. Det gäller bara att inte fixera så mycket på resultaten i träningsmatcherna.