Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 17:15-18:45 i Kombihallen (konstgräs)

Vädret: Inomhus

Skador/sjukdomar: Mattias Filipanics hade känning av sina ljumskar och körde rehabiliteringsträning på egen hand. Förhoppningsvis är han tillbaka till tisdagens träning liksom Martin Abrahamsson som var magsjuk.

Fredrik Jönsson tvingades kliva av träningen på grund av ljumskbesvär. Han är väldigt skadebenägen och har haft en hel del småskavanker detta året. "Får nog se över hans kropp, hur den mår" (Anders Grimberg).

Anders Grimberg, tränare: Idag märkte jag på många att vi är inne i en tung period. Det syntes inte minst på humöret och kroppsspråket. Ändå gjorde samtliga vad jag förväntade mig av dem.

De börjar förstå vikten av att alltid göra bra ifrån sig på träningarna. Vi har en väldigt hög lägstanivå för tillfället och det måste jag ta upp som positivt. Spelarna vet vad som krävs av dem för att vi skall kunna bli ett topplag.

Ibland kommer man in i en period i vinterträningen då det känns väldigt tungt. Vid sådana tillfällen får man se till och klatscha till med något kul. Snart får vi väl gå och bada eller något en tisdag, utan att avslöja för mycket för spelarna.

På träningen idag jobbade vi en hel del med innerbackarnas spel, man mot man. Det är något som vi måste bli bättre på, därför satte vi forwards på att arbeta mot dem. Jag kan lugnt konstatera att det såg bättre ut efter träningen.