Mål i massor för IFK Malmö

Tjugo mål på fyra träningsmatcher. Vill man se på mål ska man titta på IFK Malmö. Efter solklara 5-2 mot division 3-klubben Kirseberg IF är "di gule" nu uppe i tolv gjorda och åtta insläppta under försäsongen.

Och det kunde blivit fler i lördagens match. Målchanserna avlöste varandra med jämna mellanrum. Effektiviteten i avsluten var hög, men stundtals var inte skärpan helt på topp. Magnus Eriksson hade bland annat ett skott i stolpen.

– Undantaget TFF-matchen har vi skapat jättemycket. Jag är mycket nöjd med hur anfallsspelet har sett ut hittills. Passningsspelet var också riktigt bra, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Målskyttarna var väl utspridda. De fem målen gjordes av fyra olika spelare. Marcus Nilsson kom in i den andra halvleken och gjorde två snygga mål. Därmed gick han upp i ensam skytteligatopp med sina fyra mål totalt i år.

Spelet framåt var inte det enda Anders Grimberg hade att glädjas åt. Marcus Svensson bidrog med sitt lugn och höga koncentration till att skapa en någorlunda stabil backlinje. Ivan Milosevic gjorde också bra ifrån sig som högerback där han ersatte Anders Jemail.

– Det var Marcus Svenssons första match för året och jag tror inte att han slog bort en enda passning under sina 90 minuter. Överlag fanns det inte mycket att klaga på, berömde IFK-tränaren.

Anders Jemail tvingades kliva av redan efter fem minuter då det på nytt stramade till i baksidan av låret. Även Fredrik Jönsson fick lämna banan i förtid sedan han stukat foten i den 80:e minuten. Antagligen var det ingen större fara med någon av dem.

En period i första halvlek, efter Kirsebergs reduceringsmål till 1-2, såg det lite oroligt ut för IFK Malmö. Då tilläts backalaget äga alldeles för mycket boll. Salif Jönsson, matchens ende KIF-anfallare fick löpa lite i mesta laget.

– Vi ändrade om lite till andra halvlek och då dominerade vi totalt. Annars var det väl bara Kirsebergs 2-5-mål som jag kan vara besviken över. De får inte göra ett mål när de bara har en målchans på hela andra halvlek, sade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: KIRSEBERG IF
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 5-2
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 125
Referee: Rickard Ljungblad, Vellinge, Patrick Magnetorp, Södra Sandby, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 1-0 (8) Magnus Eriksson, 2-0 (18) Dan Ingvarsson, 2-1 (33) Victor Borggren, 3-1 (48) Marcus Nilsson, 4-1 (65) Marcus Nilsson, 5-1 (75) Jörgen Svensson, 5-2 (85) Salif Jönsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Victor Borggren
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Christian Andersson

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson

Modou Jagne
Moses Ndugwa
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Fredrik Jönsson (Anders Jemail 5)
Jörgen Svensson (Moses Ndugwa 46)
Marcus Nilsson (Dan Ingvarsson 46)
Johan Åkesson (Jonas Danielsson 57)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Mikael Ericsson

Andrei Moticeac
Ted Kristensson
Anders Holmberg
Jonas Hansson

Victor Borggren
Joakim Ranamma
Stefan Bjerkegren
Daniel Karjalainen
Simon Jakobsson

Salif Jönsson
Awayteam Sub: Joakim Bearueas (Daniel Karjalainen 65)
Johan Jönsson (Simon Jakobsson 75)
Andy Borg (Victor Borggren 80)
Rasmus Nilsson
Per Johansson (målvakt)