Ndugwa besviken över debuten

Han vandrade av planen efter 45 minuter. Besviken och mål-lös. Med känningar i ljumsken. Testspelande anfallaren Moses Ndugwa kämpade på väl och skapade lite grann, men kunde inte vara nöjd med sin debut i IFK Malmös match mot Kirseberg.

– Jag kan inte vara nöjd när jag vet att jag kan så mycket mer. Men jag får ta det för vad det var, en tidig träningsmatch, min första för i år, kommenterade Moses Ndugwa till ifkmalmo.com

Det syntes att han varit med förr i högre sammanhang. Hela Moses Ndugwas rörelsemönster talade om att det finns mycket boll i honom. Stundtals glimtade han till. Briljanta nedtagningar blandades visserligen med mindre lyckosamma ingripanden.

Man får dock ta i beaktning att han inte har spelat en enda match sedan i juli förra året. Då avbröt han samarbetet med Syrianska och har sedan dess gått klubblös. Därmed har han också saknat den nödvändiga kontinuiteten i träningen.

– Även om det inte gick bra idag (läs lördag) finns det inget att vara orolig för. Det är i serien jag ska vara som bäst och ljumsken är det väl heller ingen större fara med, menade Moses.

Tränaren Anders Grimberg ville inte gärna kritisera sitt tilltänkta nyförvärv. Det fanns anledningar till att han inte riktigt kom upp i normal standard. Dessutom spelade han bara 45 minuter. Endast en halvlek för att bedöma en spelare är svårt.

– Han får godkänt, han gjorde vad han kunde efter sina förutsättningar. Det tar tid att komma i form när man varit borta så länge. Lite oroväckande dock att han åter fick ont i ljumsken, sade Anders Grimberg.