Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 17:15-18:45 i Kombihallen (konstgräs)

Vädret: Inomhus

Skador/sjukdomar: Ingen större fara med någon av spelarna. Jonas Danielsson och Pontus Andersson hade dock ont i halsen och avstod träningen. Anders Jemail (låret) och Martin Abrahamsson (ljumsken) körde rehabiliteringsträning på egen hand.

Anders Grimberg, tränare: Mest anmärkningsvärt på dagens träning var att Martin Alm är tillbaka efter att ha varit ute på en långresa. Vi har kommit överens om att han får en månad på sig nu för att se vad hans skada tar vägen. Idag såg det i alla fall jättebra ut.

Träningen inleddes med att min assisterande tränare Deval Eminovski körde teknikuppvärmning. Efter det delade vi upp spelarna i tre lag för att träna olika spelmoment.

Vi körde tre omgångar om 25 minuter, där två lag åt gången ägnade sig åt spel, fem mot fem, medan det tredje körde teknik. Denna övning, fem mot fem, är väldigt konditionskrävande och ger mycket mjölksyra.

Imorgon blir det betydligare lugnare då vi först tar ett varv runt Pildammsparken för att sedan avsluta med en basketturnering på Lorensborgsskolan. Det vinnande laget kommer att belönas med läsk.

Hela denna vecka kommer vi att ta som något av en återhämtningsvecka. Tisdagens pass kommer till exempel inte att vara något direkt fyspass. Spelarna behöver lattja lite grann och ha kul också. Det är minst lika viktigt att de trivs och ibland får de ha lite extra uppmuntran.

Jag ska och titta på Limhamn mot Malmö Anadolu BI direkt efter träningen imorgon, därför hinns det inte med någon träningsrapport. Ni får istället hålla till godo med dagens och beskrivningen av det som sker på tisdagen redan här och nu.

Övrigt att notera: På torsdag är det inte bara träning utan också fotografering. Bildbyrån kommer klockan 20:00 och fotograferar hela truppen. Såväl lag- som porträttfotografering kommer att genomföras.