Träningskollen torsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 18:00-19:30 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs)

Vädret: -1° C, kallt och småblåsigt.

Skador/sjukdomar: Anders Jemail (låret) och Martin Abrahamsson (ljumsken) fortsatte med rehabiliteringsträningen. Jemail behöver vila och kommer heller inte att spela i tisdagens match mot AB Köpenhamn. Modou Jagne var sjuk.

Anders Grimberg, tränare: Jag tycker att det var en riktigt bra intensitet bland spelarna på dagens träning. Vi börjar få upp ett bra flås. Sedan inte sagt att det inte kan bli ännu bättre.

Uppvärmningen var ganska ordinär. Finns inte så mycket att orda om den. Sedan tog vi och delade upp spelarna efter var de spelar på planen. Jag ägnade mig åt de sju backarna, Deval Eminovski fick de övriga.

Medan backarna körde positionsträning, var det inlägg och avslut som gällde för mittfältarna, anfallarna och målvakterna. Detta höll vi på med i en halvtimme innan det var dags för ett ganska stort spel, åtta mot åtta i tjugo minuter.

För att det skulle bli jämnt var även jag tvungen att delta. Men det var roligt och riktigt bra fart på killarna. Sista tio minuterna hade vi mjölksyreträning i form av en konditionsövning.

Övrigt att notera: Efter träningen fotograferades laget i Kombihallen. Modou Jagne och Martin Alm saknades helt, medan de två potentiella nyförvärven Moses Ndugwa och Tom Henriksen endast tog individuella kort.