Mindre lyckad premiär för IFK Malmö

Det blev ingen rolig start på träningsmatchandet för IFK Malmös damlag. Mötet med division 3- och 5-klubben Bjärelaget DFF började i ren förskräckelse. 0-7 efter den första halvleken. Sedan vann man visserligen andra och hyfsade till siffrorna till 2-8.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

En match med två helt skilda halvlekar. I den första står vi och tittar på när motståndarna rullar boll och kommer gång på gång fel i positionerna.

Inför den andra halvleken rättar vi till en del detaljer i vårt försvarsspel respektive anfallsspel och visar en oerhört hög lagmoral, när vi vinner denna halvlek med 2-1. Anna Hansson gjorde mål i sin comeback och Therese Lövqvist satte en frispark.

Med tanke på att det har snöat hela veckan, var planen i förvånansvärt bra skick. Nu får vi sy ihop våra tröjor, laga hålen på våra byxor, lägga is på våra blåtiror, bandage på lårkakorna och och revbenen till nästa helg. Annars var väl domaren bra…

Bjärelaget DFF – IFK Malmö 8-2 (7-0)

Arena: Bjärevallen
Mål: 7-1 (71) Therese Lövqvist, 8-2 (84) Anna Hansson
Varningar: Carolina Videla, Frida Ivehed, Johanna Gustavsson (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Frida Ivehed
Pernilla Frösslund
Karin Ceasar
Pia Lindström

Therese Lövqvist
Camilla Bergström
Johanna Gustavsson

Carolina Videla
Malin Holk
Anna Hansson

Avbytare

Nikolina Miloknic (Carolina Videla 72)
Malin Tufvesson (Pia Lindström 74)