Storstryk, men fall framåt för J-laget

Förlust med 1-4 för IFK Malmös juniorer mot Lunds BK. Men vad spelar det för roll. Det var bara en träningsmatch. Så mycket viktigare att spelet börjat att fungera. IFK-tränaren hade många anledningar att vara nöjd efter lördagens insats.

– Om det mesta var dåligt mot Kulladal, var det definitivt tvärt om idag (läs lördag). Detta var rätt så hyfsat, näst intill snudd på bra för att vara så här tidigt på säsongen, konstaterade Rachid Zaryouch.

Den individuellt största överraskningen stod att finna i mittbacken Carl Holm. "Calle" som hade det tufft under fjolårssäsongen och aldrig lyckades ta en ordinarie plats i laget var matchens lirare.

Matchen var jämn i 75 minuter. Så länge stod IFK Malmö upp. Men sista kvarten tröttnade "di gule" och Lund kunde gå från 1-2 till 1-4. Hade det inte varit för att Nezir Mehmeti räddat en straff med en minut kvar hade siffrorna blivit ännu större.

– Vi orkar ännu inte riktigt 90 minuter. Dessutom är Lund 86:or och vi bara 87:or, vilket man måste tänka på, liksom att de spelar i Juniorallsvenskan Elit, betonade IFK-tränaren.

Skall man se till det spel IFK Malmö presterade på lördagen kan man tro på en trevlig säsong. Stundtals drillade man boll riktigt bra, undantaget då sista kvarten då man var rätt så slutkörda.

IFK Malmö – Lunds BK 1-4 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Domare: Albert Ukaj, Malmö
Mål: 1-1 (26) Blerim Mullici (straff)
Varningar: Blerim Mullici, Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Carl Holm
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Tawfiq Shams
Cliff Berger
Ahmed Tamim
Armend Kryeziu

Blerim Mullici
Edgardo Menjivar

Avbytare

Juan-José Cruz Jarlhov
Paul Havn
Ymridin Gashi