Träningskollen lördag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 10:00-11:45 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs).

Vädret: 3° C och solsken.

Skador/sjukdomar: Anders Jemail tränade fortsatt på egen hand på grund av sin lårskada. Marcus Nilsson hade ont i halsen och avstod lördagens pass.

Anders Grimberg, tränare: Vi gjorde så här att vi hade ett tufft träningspass med tanke på att matchen mot AB Köpenhamn är först på tisdag. På måndag tar vi därmed det lite lugnare och kör endast en timme.

Tycker att vi hann med ganska mycket idag. Deval Eminovski inledde med en passnings-uppvärmning som tog ungefär tjugo minuter. Sedan hade vi spänst, "snabba fötter" och smidighetsträning i en kvart.

Ett spelmoment, där vi tränade vissa förutsättningar i spelet stod därefter på tur. När det hade gått 25 minuter gick vi över till smålagsspel. Vi delade upp spelarna i fyra lag om fyra i varje och körde enminutsmatcher i en halvtimme.

Avslutningsvis blev det lite konditionsträning och efter det var spelarna lite tunga till mans. Men vi är inne i en tung period och det är glädjande att de känner sig som de gör. Det är ett kvitto på att vi ligger rätt i träningen.

Nästa vecka kommer vi att övergå till att börja jobba lite mer med tempo. Nu har vi jobbat med låg intensitet ända sedan i januari. Det är dags att börja speeda upp det lite grann. Vi tar dessutom bort fyspasset om tisdagarna och lägger en extra fotbollsträning där.