Internationellt motstånd för IFK Malmö

Hittills har det bara varit svenskt motstånd. Men på tisdagen tar IFK Malmö bussen över sundet för match mot Superligalaget AB Köpenhamn. En nog så tuff uppgift för "di gule". För några veckor sedan besegrade Malmö FF dem med knappa 1-0.

Senast IFK Malmö spelade mot ett lag av samma kaliber var mot allsvenska Trelleborgs FF. Den gången slutade det hela med rena förnedringen, 0-5 i baken. Några sådana siffror ska det inte bli mot Köpenhamn.

– Vi ska försöka att hålla laget kort inledningsvis, berättar IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com. Det gäller att sätta låg press för att hitta trygghet och positioner, något som inte klaffade mot TFF.

– Klarar vi av att växa in i matchen på detta sättet, kanske vi kan flytta fram positionerna något. Men först och främst måste vi vara noggranna med det defensiva uppträdandet, att lagdelarna håller ihop.

Klubben har annars fått den start man vill på försäsongen. Om man bortser från TFF-matchen har det sett riktigt bra ut. Men så har motståndet också varit verkligt skiftande. Tisdagens match blir något av en värdemätare.

– Jag tror att vi kan göra en bra match. Träningarna senaste veckan har sett bra ut och jag är övertygad om att det inte blir något nytt bottennapp a´la TFF, påpekar Anders Grimberg, som väljer att använda sina båda målvakter mot Köpenhamn.

Abdul Semwanga-Nyende står i första halvlek och Mattias Filipanics i den andra.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Abdul Semwanga-Nyende

Pontus Andersson
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Christian Andersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson

Niclas Öberg
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Ivan Milosevic
Martin Abrahamsson
Modou Jagne
Tom Henriksen
Mattias Filipanics (målvakt)