Jämnt men storstryk för IFK Malmö

På ytan kan 2-6 tyckas förnedrande. Men i det här fallet ska man inte stirra sig blind på några siffror. Det var en träningsmatch och resultatet hade inte någon större förankring i matchbilden. IFK Malmö spelade riktigt jämnt med AB Köpenhamn.

Skillnaden var bara den att Köpenhamn var ruskigt effektiva i sina avslut. Samtidigt som "di gule" var något obeslutsamma när det skulle till att rensas undan i eget straffområde. Fyra av sex mål tillkom av den anledningen.

– Istället för att spela upp med en långboll försökte vi spela oss ur situationen i eget straffområde. Därför blev det lite för många mål i baken, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

– Annars tar vi med oss oerhört mycket positivt. Kan såklart inte vara nöjd med resultatet, men det fanns ingredienser som var väldigt bra, framförallt anfalls- och konditionsmässigt.

På fyra minuter i den första halvleken rasslade det till tre gånger bakom 17-årige Abdul Semwanga-Nyende i IFK Malmös mål. Magnus Eriksson stack emellan med en reducering, men då Köpenhamn replikerade ögonblickligen var givetvis matchen körd.

Det blev till att försöka sig på att hålla nollan, eller åtminstone snygga till siffrorna efter halvtidsvilan. Något som lyckades sådär. Danskarna vann den andra halvleken med 2-1. Trots att IFK Malmö skapade minst lika mycket och höll ihop laget bra.

– Märkligast med den här kråksångsmatchen var att inte ett enda av deras mål var något friläge. Sedan hade de, liksom vi sju målchanser. Så lite underligt måste man säga att resultatet var, sade Anders Grimberg.

Magnus Eriksson var hela tiden på hugget och vägrade ge upp. Ett mål blev det, men det borde blivit fler. Vid ett tillfälle i den första halvleken kom Magnus helt fri med målvakten, men domaren valde att felaktigt blåsa för offside.

Hometeam: AB KÖPENHAMN
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 4-1
Scorefull: 6-2
Arena: Farum Arena
Crowd: 50
Referee: Emil Laursen, Köpenhamn, Ulrik Leeden, Köpenhamn, Henrik Priegel, Köpenhamn
Goal: 1-0 (17) Ahmed Garba, 2-0 (20) Jesper Falck, 3-0 (21) Danny Olsen, 3-1 (37) Magnus Eriksson, 4-1 (38) Danny Olsen, 5-1 (65) Michael Johansen, 6-1 (82) Michael Johansen, 6-2 (85) Tom Henriksen
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Stephan M. Andersen

Klaus Lykke
Thomas Guldborg Christensen
Jesper Sörensen
Jesper Falck

Danny Olsen
Nicolai Melchiorsen
Morten Seifert
Ali Akida

Brian Gellert
Ahmed Garba
Hometeam Sub: Carsten Hemmingsen
Jamie Slabber
Kenny Thorup
Michael Johansen
Palle Sörensen
Peter Benjaminsen
Simon A. Petersen
Martin Thrane (målvakt)
Awayteam Squad: Abdul Semwanga-Nyende

Pontus Andersson
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Christian Andersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson

Niclas Öberg
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Ivan Milosevic (Pontus Andersson 46)
Mattias Filipanics (målvakt, Abdul Semwanga-Nyende 46)
Dan Ingvarsson (Johan Åkesson 64)
Martin Abrahamsson (Marcus Nilsson 64)
Modou Jagne (Niclas Öberg 64)
Tom Henriksen (Jörgen Svensson 64)