J-laget kommer att toppa

Spekulationerna har gått en tid om hur IFK Malmös juniorlag kommer att formas den här säsongen. Efter lördagens 6-1-seger i träningsmatchen mot Staffanstorps GIF:s andraårsjuniorer står det klart.

– Det blir en toppning. Vi kommer att använda oss av tre U-spelare i alla serie- och DM-matcher den här säsongen. Det är ett måste för att kunna nå maximalt resultat, berättade IFK Malmös J-tränare Rachid Zaryouch.

Spelarna det handlar onm är matchhjälten i Skånecupfinalen mot Malmö FF, högerbacken Ali Jasim, mittbacken Nick Holk, samt mittfältaren/anfallaren Migjen Shaqiri. Tre som i högsta grad låg bakom SM-guldet 2003.

Migjen Shaqiri hade dessutom sin egen lilla show mot Staffanstorp. 1-0-målet tio minuter in i matchen var fantastiskt. Ett distinkt skott från 30-35 meter perfekt placerat i den bortre burgaveln. Så länge han spelade var också spelet klanderfritt.

– Han gick ut efter 45 minuter och då tappade vi allt vårt spel. Dessa tre spelarna behövs verkligen. Juniorallsvenskan är en tuff serie och vi är så mycket sämre utan dem, konstaterade Rachid Zaryouch.

Även utan Migjen Shaqiri var klasskillnaden stor i den andra halvleken. Inställningen var dock inte på topp och det dröjde till matchens tre sista minuter innan 5-1 och 6-1 kom. 4-0 stod det nämligen redan i halvlek.

IFK Malmö – Staffanstorps GIF 6-1 (4-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Domare: Fernando Cifuentes, Arlöv
Mål: 1-0 (10) Migjen Shaqiri, 2-0 (16) Blerim Mullici, 3-0 (31) Paul Havn, 4-0 (41) Blerim Mullici, 5-1 (88) Edgardo Menjivar, 6-1 (89) Ahmed Tamim
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Hajriz Maloki
Carl Holm
Nick Holk
Lirim Sali

Edgardo Menjivar
Ahmed Tamim
Migjen Shaqiri
Ymridin Gashi

Paul Havn
Blerim Mullici

Avbytare

Armend Kryeziu
Henry Safi
Juan-José Cruz Jarlhov
Tawfiq Shams