Division 4-klass på U-laget

Att IFK Malmös utvecklingslag är riktigt bra har varit känt sedan länge. Men att man nu på allvar också kan konkurrera med klubbar så högt placerade som i division 4 hade ingen kunnat tro. På söndagen spelade man 3-3 mot Höganäs BK.

– Bara att kunna spela jämnt med Höganäs som är ett tippat topplag i fyran är otroligt starkt. Sedan skall man också tänka på att vi hade 3-0 i paus. En av våra bästa halvlekar någonsin, sade IFK Malmös U-tränare Mikael Svensson.

De gula pågarna gick fram som en ångvält i den första halvleken. Framförallt Zoran Jovanovic var ett ständigt orosmoment. Det var landslagsklass på det som den 18-årige supertalangen presterade denna förmiddag på Stadions konstgräsplan.

Med knappa kvarten spelad hade Jovanovic hunnit med att näta två gånger. Särskilt 2-0-målet där han avslutade på volley var något alldeles speciellt. Hade det inte varit för att en gammal lårskada gjort sig påmind hade showen antagligen fortsatt efter vilan.

– Han var formidabel och han jobbade verkligen för hela laget. Från och till har det varit lite si och så med det försvarsmässiga, men denna gången var det inga problem. Han fanns helt enkelt på rätt plats vid rätt tillfälle, konstaterade Mikael Svensson.

Utan Zoran Jovanovic och ett par andra spelare som tvingats utgå på grund av småskavanker föll IFK Malmö lite tillbaka. Med två mål på åtta minuter i början av den andra halvleken fick Höganäs kontakt igen.

Helt logiskt var det när kvitteringen så småningom kom i den 85:e minuten. Lagen hade varsin halvlek. "Di gule" ska dock på intet sätt skämmas över sin insats. Första 45 minuterna var det aggressivt, rörligt och stabilt på varenda position.

– Några saker måste vi dock lära oss. Vi måste tänka snabbare och få upp hastigheten i vårt passningsspel. Stundtals håller vi i bollen alldeles för länge. Men det är sådant som kommer, menade Mikael Svensson.

Extra duktiga i IFK Malmö var även Marcus Andersson, Tobias Kristensson och U-lagsdebutanten Paul Havn. Junioren Paul Havn, som i den första halvleken visade prov på stort fotbollskunnande. Ett mål hann han också med att göra.

IFK Malmö – Höganäs BK 3-3 (3-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Domare: Bujar Fetiu, Malmö, Münür Yalcin, Malmö, Daniel Mårtensson, Oxie
Mål: 1-0 (8) Zoran Jovanovic, 2-0 (15) Zoran Jovanovic, 3-0 (25) Paul Havn
Varningar: Tobias Kristensson, Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nicolas Polakof

Ali Jasim
Gazmend Kelmendi
Valon Muslijaj
Marcus Andersson

Haris Xhemajli
Tobias Kristensson
Eboy Senghore

Paul Havn
Zoran Jovanovic
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Azeem Razwan (Ahmed Abed el Karim 46)
Migjen Shaqiri (Zoran Jovanovic 46)
Robert Salih (Ali Jasim 60)
Nick Holk (Haris Xhemajli 65)
Mohammed Faour (Eboy Senghore 75)