Godkänd insats av IFK Malmö

IFK Malmö stod återigen för en godkänd insats, men kunde inte förhindra att segern gick till kamratkollegan från Tumba som vann med siffrorna 27-21 efter 13-11 i paus.

"Di gules" sportchef Staffan "Stalle" Ekberg rapporterade per telefon efter matchen att man började matchen bäst, och gjorde efter ungefär halva första halvlek ett litet miniryck när man tog ledningen med 8-5.

Dessvärre kom vi här in i en passiv period, och därtill hjälpa av två utvisningar på det gula laget, kunde IFK Tumba genom fem raka mål överta ledningen med 10-8. Tvåmålsdifferensen höll sig sedan halvleken ut till pausresultatet 13-11 i Tumbafavör.

Andra halvlek inleddes med ställningskrig med Tumba hela tiden i ledningen, men då det för dagen svartvita Malmölaget knappat in till 21-20 kände man att detta skulle kunna gå vägen.

En lite olycklig sekvens var det här då Tumba fick hålla bollen i ca 90 sekunder utan att bli avblåsta för passivt spel, och i samma anfall lyckades man naturligtvis öka på sin ledning till 22-20 via ett ganska billigt mål.

Malmö gav dock aldrig upp, och en ny gyllene chans uppenbarade sig vid ställningen 24-21 i Tumbafavör med ungefär tre minuter kvar då Tumba fick en tvåminutersutvisning.

Tyvärr missade Rickard Roos här ett bra läge och dessutom brände Mindaugas Andriuska ett sjumeterskast. Att siffrorna sedan rann iväg något på slutet berodde främst på att vi valde att chansspela för att försöka hinna i fatt motståndaren.

På grund av skador var Mattias Lindkvist inte med och Andreas Agerborn kunde endast spela försvar. Detta gjorde att Rickard Roos fick ett stort offensivt ansvar på sina unga axlar, och den uppgiften kom han i från med godkänt betyg.

Det blev dock tungt på slutet för grabbarna då alternativen på nio meter för dagen var nästan obefintliga. Med "Linkan" och Agerborn i speldugligt skick är vi ganska säkra på att vi klarat av att besegra IFK Tumba i dagens match.

Men skador hör idrotten till och det är inte mycket att göra åt det hela. Även vår målvakt, Srdan "Zenga" Djordjevic samt Mindaugas Andriuska stod för insatser värda att ge lite extra plus för.

Nu närmast väntar två raka skånederbyn med början på söndag, den 14/3 klockan 16:15 i Baltiska Hallen då vi tar emot Lugi, ett Lugi som i dagens omgång överraskande enkelt tvålade till IFK Ystad.

Detta IFK Ystad är sedan nästa motståndare på programmet, även det hemma i Baltiskan, onsdagen den 17/3 klockan 19:00.

Hometeam: IFK TUMBA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-11
Scorefull: 27-21
Arena: Tumba Idrottshus
Crowd: 522
Referee: Magnus Johansson, Nicklas Ståhl
Goal: –
Homewarning: Björn Lindberg, Johan Lindberg
Home sent of: –
Homempv: Johan Lindberg
Awaympv: Mindaugas Andriuska
Hometeam Squad: Michael Jansson
Sebastién Ehnevid

Jonas Nyqvist
Janne Hagman
Mats Ericson
Andreas Bengtsson
Johan Lindberg
Markus Berg
Björn Lindberg
Andreas Adolfsson
Johan Pilfalk
Tomas Aggefors
Roger Järholm
Sebastian Johansson
Hometeam Sub: Johan Lindberg 9 (3)
Andreas Adolfsson 4
Björn Lindberg 4
Sebastian Johansson 3
Andreas Bengtsson 2
Johan Pilfalk 2
Roger Järholm 2
Tomas Aggefors
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd
Torbjörn Jacobsson
Srdan Djordjevic

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Marcus Wallgren
Erik Hagelin
Daniel Hedlund
Andreas Agerborn
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Sebastian Geissler
Mindaugas Andriuska
Awayteam Sub: Mindaugas Andriuska 8 (1)
Rickard Roos 4
Fredrik Nilsson 2
Magnus Nilsson 2
Marcus Wallgren 2
Marius Vargalui 2
Sebastian Geissler