Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 18:00-19:30 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs).

Vädret: -1° C, blåsigt och riktigt kallt.

Skador/sjukdomar: Statusen på Anders Jemails lårskada är oförändrad, därför fortsätter också rehabiliteringsträningen. Niclas Öberg kände sig lite krasslig på tisdagen, ont i halsen och förkyld, vilket gjorde att han fick avstå träningen.

Anders Grimberg, tränare: Vår intensiva vecka med aktiviteter sex av veckans sju dagar (endast fredag ledig) går vidare. Lördag tränar vi redan klockan 09:00-10:00 då konstgräsplanen därefter är upptagen av matcher.

Efter denna tuffa vecka blir nästa lite återhållsammare då vi endast tränar fotboll två dagar och styrka en. Samt då matchen på lördagen. Måndagens pass i Kombihallen stryker vi helt för att killarna ska kunna återhämta sig.

Träningen idag bestod av en hel del som vi även gjorde på måndagen. Passningsövningar som uppvärmning, innan vi körde igång med spänst, "snabba fötter" och smidighetsträning.

Försvarsspelet stod närmast på tur och efter lite övningar med det gick vi över till spel åtta mot åtta. Sista tio minuterna hade vi tempolöpning i intervaller med kort vila emellan, hade blivit lite för tufft att inte ha någon vila. Imorgon har vi styrka.