Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 17:15-18:45 i Kombihallen (konstgräs).

Vädret: Inomhus.

Skador/sjukdomar: Jonas Danielsson fick på förmiddagen en knuta på handen bortopererad och körde därför rehabiliteringsträning tillsammans med Anders Jemail.

Annars hade Dan Ingvarsson ont i magen och saknades liksom Moses Ndugwa som var i Stockholm av högst privata skäl. Troligtvis kan Jonas Danielsson, Dan Ingvarsson och Moses Ndugwa träna igen redan imorgon.

Anders Grimberg, tränare: Dagens övningar bestod av två pass. Först en ren fotbollsträning i Kombihallen och sedan ett mentalt snack borta på Gamla Idrottsplatsen. Klockan var 21:00 när vi var färdiga.

Deval Eminovski hade i vanlig ordning hand om uppvärmningen. Idag var det passningsövningar och "snabba fötter" som gällde. Omställningar tränades sedan innan det avslutningsvis var spel över hela planen.

Rent allmänt var det bra fart på dagens träning. Killarna var jättesugna på att få träna igen. Senaste gången var ju i torsdags, så det var verkligen efterlängtat. Det riktigt lyste av inspiration.

Tre kvarts dusch och ombyte för att komma ner i varv. Därefter tog vi oss bort till idrottsplatsen för ett första möte med vår mentala coach Thomas Kahn, 34, som har varit sprinter på elitnivå och spelat fotboll på lägre nivå.

Jag känner honom sedan tidigare och jag tror att det är en jättebra möjlighet för killarna att utveckla det mentala tänkandet. Mötena är det meningen att vi ska ha lite då och då, när det behövs och när det känns rätt helt enkelt.

Själv tycker han att det skall bli en intressant grupp att jobba med. Och jag hoppas att det ska ge mycket för spelarna, såväl fotbollsmässigt som i det dagliga livet. Till att börja med ska vi i alla fall träffas hela den här säsongen.