Träningskollen torsdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 18:00-19:30 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs).

Vädret: 1° C och blåsigt.

Skador/sjukdomar: Anders Jemail hade sällskap vid dagens rehabilitering. Marcus Svensson kände sig lite stel i baksidan av respektive lår och tog det lugnt för att inte riskera något.

Magnus Eriksson missade torsdagens träning och kommer att vara borta även på lördagen. Han är iväg på en tjänsteresa, men är tillbaka i god tid för att kunna vara med i söndagens match mot Visby Gute.

Anders Grimberg, tränare: Det var en ren bollövningsträning, ingen fysik på det sättet, eller någon styrning av spelet. Med styrning av spelet menar jag att man till exempel tränar utifrån den lagdelen man spelar i, backarna för sig o.s.v.

Uppvärmningen bestod av klassiska kvadrater och så kallat positionsspel. Sedan ägnade vi resten av tiden åt en spelvariant innehållandes en massa avslut, kort sagt med fokus på anfallsfotboll.

Jag tycker att det var ett jättebra tryck på killarna idag. Träningen var riktigt rolig i och med att spelarna levde sig in i det hela på ett härligt sätt. Nu har vi nästa träning på lördag klockan 09:00.