Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 18:00-19:30 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs).

Vädret: 5° C, nästintill vindstilla.

Skador/sjukdomar: Anders Jemail är fit for fight igen efter sin lårskada och tränade för fullt på tisdagen. Oturligt nog har han en tjänsteresa inplanerad och missar därmed torsdagens träning.

Marcus Svensson utgick efter 34 minuter i söndagens match mot Visby Gute då han kände sig krasslig. Inte blev det bättre till veckans första träning. "Mackan" fick lämna in på grund av magsjuka.

Anders Grimberg, tränare: Idag startade vi upp med att vår lagkapten Jonas Danielsson joggade i tio minuter med gruppen. En grupp som är ovanligt stor för tillfället då vi har två spelare från U-laget med.

Dessa spelare är högerbacken Ali Jasim och mittfältaren Eboy Senghore. De kommer att träna med oss i två veckor nu och allt som allt blev vi därför 19 utespelare och 2 målvakter på dagens träning. Kul och inspirerande med så mycket folk.

Positionsspel med fyra lag stod på tur efter uppvärmningen. Kortfattat gick det ut på att hålla bollen inom laget. Lite spänst och "snabba fötter", det vill säga jobb med fotnedsättningen var det därefter.

Det blev också lite spel. Två lag åt gången spelade fem mot fem, medan det tredje hade tempolöpning med mig. Tempolöpningen var ganska tuff och spelarna kände sig lite tunga i benen efteråt.

Detta var lite lustigt med tanke på att jag uppfattade det precis tvärtom. Träningen var enligt mig själv, riktigt bra och tempofylld. Tänk om de verkligen kände på det viset, då blir det ännu bättre än vad det redan är.