Stark insats av IFK Malmö

IFK Malmös femte raka förlust kom på onsdagen. Men inget annat var egentligen väntat. Särskilt inte som Köge BK leder danska division 1 efter halva säsongen. Roligare att kunna konstatera att "di gule" stod för säsongens bästa insats och bara åkte dit med 1-3.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Detta var en mycket lärorik match för oss. Inledningsvis hade vi dock lite för stor respekt för danskorna, vilket ledde till att de fick göra 0-1 lite för enkelt, men vi tuggade oss in i matchen allt eftersom respekten släppte bit för bit.

Men naturligtvis var det Köge som förde matchen från början till slut, vi får dock inte glömma att de faktiskt, när halva serien är spelad, leder division 1. Lägg därtill en del spelare med landslagsrutin så får man en lite klarare bild av hur bra "di gule" egentligen var.

Detta var det absolut bästa laget vi har mött sedan jag kom till föreningen, och vi håller tummarna att de behåller förstaplatsen säsongen ut. I dag gjorde vi sex byten, och vi behöll samma nivå matchen igenom. Kan inte minnas när vi gjorde en sådan här bra match senast.

IFK Malmö – Köge BK 1-3 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Domare: Ion Ivan, Malmö
Mål: 0-1 (7) Jeanne Gam-Axelsen, 0-2 (56) Anette Ancker, 0-3 (66) Christiane Engbo, 1-3 (88) Johanna Gustavsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Bodil Rochmann
Malin Engelbrecht
Urszula Striner

Therese Lövqvist
Malin Kjell
Hanna Nilsson

Jenny Malmström
Sofia Jönsson
Pia Lindström

Avbytare

Frida Ivehed (Urszula Striner 46)
Johanna Gustavsson (Pia Lindström 46)
Karin Ceasar (Bodil Rochmann 56)
Paulina Nyhlén (Hanna Nilsson 62)
Marie Järlesäter (Jenny Malmström 75)
Jessica Laneborg (Camilla Bergström 77)
Malin Strömstedt (målvakt)