IFK Malmö höll igen mot Höllviken

Utan att på något sätt förta sig kunde IFK Malmö på lördagen besegra seriekonkurrenten i division 2, Höllvikens GIF, med acceptabla 2-0. Sett till chanserna kan man dock inte vara riktigt nöjd med målfabrikationen.

Men man får också ta i beaktning att Höllvikens målvakt, före detta MFF-aren Jonnie Fedel för det mesta storspelade mellan stolparna. Vid 0-1-målet sjabblade han visserligen rejält då Christian Andersson slog till från 30 meter.

– Annars var Höllviken riktigt tunt. Vi dominerade från första till sista minuten och var flera klasser bättre. Det var skönt att få ett sådant besked, konstaterade IFK Malmös tränare Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Höllviken saknade tre man som med största sannolikhet kommer tillhöra startelvan, André Cedermarker, Freddy Borg och Martin Prahl. Men den kvalitetsmässiga skillnaden mellan lagen var större än så.

På 90 minuter lyckades inte Höllviken skapa en enda riktig målchans. Det farligaste var när man fick en frispark i den första halvleken. Men den förre IFK-junioren Jonas Pantelidis hade inte skärpa nog och sköt högt över.

– Lite tråkigt att inte Mattias Filipanics fick så mycket att göra idag (läs lördag) heller. Men vi har valt att spela många matcher mot lag där vi ska föra spelet, betonade Anders Grimberg.

IFK Malmö satsade offensivt från start och även om man inte kom upp i samma nivå som mot Visby IF Gute var det ännu en gång fotboll som talar för att laget kommer att tillhöra toppen i division 2.

På fyra minuter i den första halvleken avgjordes tillställningen. Christian Andersson knorrade in 1-0 efter 25 minuter och minuterna senare var Marcus Nilsson påpassligt framme och stötte in ett friläge. Sedan blev det inte fler mål.

– Och det var kanske bra på sitt sätt. Spelarna ska ha något att kämpa för. Det är inte riktigt bra om allt går som ett rinnande vatten hela tiden.

Hela vägen från försvar till anfall visade "di gule" prov på en genomgående stabilitet. Det börjar infinna sig en trygghet i laget. De båda innermittfältarna Jonas Danielsson och Marcus Nilsson gjorde det mesta rätt och är värda all beröm.

Ta sedan spelare som Christian Andersson och Jörgen Svensson. Anderssons klurighet på vänsterbacken gav utdelning framåt för andra matchen i rad. En värdig ersättare för Glenn Holgersson som gick till Malmö FF. Svensson jobbar mycket i det tysta.

– Han har mycket kraft i spelet och är oerhört betydelsefull i mitten. Jag tror att han har hittat sin plats där, sade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-3-3
Awayteam: HÖLLVIKENS GIF
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 100
Referee: Thomas Wollter, Trelleborg, Jonas Andersson, Malmö, Driton Halili, Malmö
Goal: 1-0 (25) Christian Andersson, 2-0 (29) Marcus Nilsson
Homewarning: Johan Åkesson, Martin Alm
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Johan Åkesson
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Christian Andersson

Jonas Danielsson
Martin Alm
Marcus Nilsson

Niclas Öberg
Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Tom Henriksen (Niclas Öberg 57)
Marcus Svensson (Ivan Milosevic 60)
Anders Jemail (Fredrik Jönsson 73)
Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Modou Jagne
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –