Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll

Tid och plats: 18:00-19:45 på Malmö Stadion plan 4 (konstgräs).

Vädret: 3° C, vindstilla.

Skador/sjukdomar: Det var ovanligt lite folk på dagens träning. Anders Jemail, som slog upp sin gamla lårskada igår, fick sätta sig på motionscykeln igen för att ägna sig åt rehabilitering.

Moses Ndugwa kände sig lite krasslig även denna dag och Martin Alm hade problem med halsont. Fredrik Jönsson var samtidigt iväg på en tjänsteresa. Förhoppningsvis skall dessa tre vara tillbaka på torsdagens träning.

Eboy Senghore, U-lagsspelaren, som sedan förra måndagen tränar med A-laget fick bryta på tisdagen. Efter att ha fått en smäll på vaden under tempolöpningen kunde han inte fortsätta.

Anders Grimberg, tränare: Som jag berättade redan igår, skulle detta pass bli lite tuffare, vilket det också blev. Efter träningen som bestod av ganska mycket fys var killarna rätt så möra av sig.

Vi joggade i tio minuter, innan vi gick in på det riktigt hårda, smidighetsträning med spänst och "snabba fötter". Sedan var det dags att dela upp spelarna lite efter var de spelar på planen.

Jag tog anfallarna, fem stycken till antalet, samt en målvakt och körde avslutsövningar. Deval Eminovski tog resten och hade smålagsspel. Tempolöpning och två mål stod sedan sist på programmet.