Lärorik match för IFK Malmö

Framförallt tempot skiljde när IFK Malmös damlag mötte IFK Malmös P90 på onsdagen. Det blev också 1-9 i baken, ett resultat som var av underordnad betydelse, då man faktiskt stod för en kanoninsats.

Christian Påhlsson, tränare för IFK Malmö Dam:

Det spelades riktigt fin fotboll från båda lagen, och precis som i de övriga träningsmatcherna är detta resultatet lika oviktigt som de andra.

Många gånger när tjejerna låg och täckte av ytor, hade de möjligheten att se när de låg fel i positionerna hur snabbt killarna kom igenom och likadant när vi låg rätt hur snabbt vi vann boll och kunde gå till anfall.

Sett till hela matchen står vi för en jättebra insats. Det som skiljer är att killarna är så mycket snabbare och riktigt duktiga i en mot en situationer, vilka vi undvek bättre och bättre ju längre matchen gick.

Vi behöll många gånger lugnet och spelade oss ur svåra situationer med bra kvalité i passningsspelet, trots att killarna var ruskigt snabba. Fortsätt att lyssna och gör som Josip och Lars säger, så kan ni gå riktigt långt, då ni redan är väldigt duktiga killar.

Lars Lundberg, assisterande tränare för IFK Malmös P90:

Vi gjorde vår bästa match under detta året med bra rörelse och passningsspel, det blev en rätt så tuff match för våra killar var nog inte riktigt med på att tjejerna skulle gå in och spela så tufft mot dem.

Jag tyckte att damlaget stundtals hade mycket bra spel, men våra killar var lite snabbare än dem, så det var nog det som avgjorde till vår fördel. Om damerna fortsätter spela så här tror jag att de har en bra säsong framför sig, med goda möjligheter att avancera till division 3.

Vi vill ge alla killarna godkänt idag men några av killarna får extra plus som Samir Piragic, Senad Habibovic, Kristoffer Bertolino, Omar Aouida, Amar Bacevac, Ahmed Nemer och Mirko Lukic.

IFK Malmö Dam – IFK Malmö P90 1-9 (1-5)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Domare: Lars Lundberg, Malmö
Mål: 0-1 (1) Senad Habibovic, 0-2 (3) Samir Piragic, 0-3 (12) Samir Piragic, 1-3 (21) Paulina Nyhlén, 1-4 (32) Senad Habibovic, 1-5 (37) Mentor Perquku, 1-6 (56) Samir Piragic, 1-7 (77) Mirko Lukic, 1-8 (78) Senad Habibovic, 1-9 (85) Demokrat Maxhuni
Varningar:

IFK MALMÖ DAM (4-3-3)

Malin Strömstedt

Camilla Bergström
Karin Ceasar
Malin Engelbrecht
Jessica Laneborg

Johanna Gustavsson
Paulina Nyhlén
Hanna Nilsson

Malin Tufvesson
Sofia Jönsson
Marie Järlesäter

Avbytare

Pia Lindström (Marie Järlesäter 46)
Susanne Carlsson (Malin Engelbrecht 46)
Carolina Videla (Sofia Jönsson 58)
Urszula Striner (Jessica Laneborg 61)
Annica Påhlsson (målvakt)

IFK MALMÖ P90 (4-4-2)

Ali Alkefagy

Ahmed Nemer
Kristoffer Bertolino
Mustafa Karim
Mirko Lukic

Demokrat Maxhuni
Amar Bacevac
Omar Aouida
Senad Habibovic

Samir Piragic
Ayoub Ahmad

Avbytare

Artan Muli
Hosein Alkefagy
Mentor Perquku
Mohammed El Jaouni (dä)
Rebar Ali
Chaib Yanar (målvakt)