IFK Malmö matchar på gräs

Under helgen ligger IFK Malmö på träningsläger nere i Gyddarp. Tre dagar då laget ska finslipa formen och umgås inför seriestarten. Man möttes direkt av planer som håller riktigt hög klass för att vara i början av april.

Fredagens träningar, en i Charlo och en i Gyddarp var genomgående positiva. Högt tempo och bra intensitet på det gröna gräset, även om det var lite stelt i benen efteråt. På lördagen väntar match i Sövde mot division 2-laget Myresjö IF.

– Det är trevligt här nere och vi hoppas kunna göra en bra match även imorgon (läs lördag), berättar IFK Malmös tränare Anders Grimberg mitt ute på den skånska landsbygden.

Senast Myresjö stötte på skånskt motstånd fick man stryk mot "di gules" division 2-kollega Höllvikens GIF med klara 3-0. IFK Malmö besegrade som bekant Höllviken med 2-0 i en match som kunde slutat 5-0.

Men träningsmatcher är var det är och man ska inte stirra sig blind på och jämföra resultaten. Stefan Larsson-tränade (Ulf Larsson, TFF-tränarens bror) Myresjö är tippade att tillhöra topp fem i Östra Götaland-serien.

– Ytterligare en sådan match där det är viktigt att vi står upp och helst visar att vi är bättre än motståndet. Men Myresjö ska definitivt inte underskattas, betonar Anders Grimberg.

Jörgen Svensson kände av en sträckning i ljumsken efter Limhamns-matchen och har rehabiliteringstränat hela veckan tillsammans med Anders Jemail som ännu inte är kvitt sin lårskada.

På fredagen kunde dock Martin Alm träna som vanligt efter att ha fått avstå några dagar på grund av sitt knä. Alm som i år är tänkt att fungera som något av en balansspelare på mittfältet får dock börja på bänken.

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mattias Filipanics

Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Christian Andersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson

Tom Henriksen
Niclas Öberg
Magnus Eriksson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson
Martin Alm
Pontus Andersson
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)