Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 7 (gräs).

Vädret: Kraftigt regn och 5° C. "Planen var slipprig" (Anders Grimberg).

Skador/sjukdomar: Det har varit en vår bestående av mycket rehabiliteringsträning för högerbacken Anders Jemail. Men nu verkar låret vara friskt. På tisdagen fick Jemail klartecken att börja träna för fullt igen på onsdagens träning.

Jörgen Svensson gjorde sitt första pass med laget sedan träningen inför matchen mot Limhamn. Mot Limhamn sträckte han nämligen ljumsken och fick nöja sig med motionscykeln under hela förra veckan. Vidare saknades Pontus Andersson som hade feber.

Anders Grimberg, tränare: Teknikuppvärmning med Deval Eminovski i tjugo minuter stod först på programmet innan jag satte upp en liten konditionsbana där killarna fick löpa i tolv minuter.

Avslutnings- och inläggsövningar körde vi därefter för att sedan avsluta med sjumannaspel på halva planen i 25 minuter. Målen satte vi på långsidorna och straffet för förlorande lag blev att ställa i ordning allt igen.

Övrigt att notera: Assisterande tränaren Deval Eminovski blev pappa till en flicka vid 13-tiden på måndagen. Minst lika engagerat som vanligt deltog han dock i dagens träning. Grattis säger vi på ifkmalmo.com!