Träningskollen måndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 10:00-11:30 på Malmö Stadion plan 7 (gräs).

Vädret: Molnigt, vindstilla, 5° C.

Skador/sjukdomar: Det var ganska kort med folk på första träningen på dagen en vecka innan IFK Malmös seriepremiär den 19 april. Fyra spelare saknades, men det är ingen större fara med någon av dem.

Magnus Eriksson kände sig lite öm i knäet efter matchen mot Floda. Det var en ny svullnad och dagarna fram till fredag kommer att ägnas åt ett rehabiliteringsprogram. Inte bara motionscykeln dock, utan även vattenövningar ute på Kockum Fritid.

Marcus Nilsson och Tom Henriksen hade ont i halsen, medan andremålvakten Abdul Semwanga-Nyende var drabbad av ett migränanfall. Dessa tre är med största sannolikhet på benen igen redan imorgon.

Anders Grimberg, tränare: Dagens uppvärmning, ledd av Deval Eminovski, bestod av teknik. Sedan blev det korta, intensiva, enminutsmatcher, med tre spelare i vardera laget.

Avslutningsvis gick vi ner på liten yta och tränade omställningar, tre mot två. Trots att vi var få, endast 13 utespelare och 1 målvakt, fungerade det, liksom övriga träningen på ett fullt tillfredsställande sätt.