Förlust i premiären för P90

IFK Malmös P90 fick sämsta tänkbara start i Skåneserien grupp B. Lunds BK var som man hade befarat ett par klasser bättre och kunde rättvist vinna med 2-0. Hade det inte varit för målvakten Ali Alkefagy hade dock nederlaget blivit betydligt större.

Josip Lukic & Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P90:

Vi kom till matchen och trodde på seger, men vi mötte ett riktigt bra Lunds BK, som krympte ytorna i första halvlek och hade det mesta av spelet. Andra halvlek började dåligt för oss, där de redan efter en minut kom fri med vår målvakt och kunde göra 1-0.

Ska vi kunna matcha de bästa lagen i den här serien måste vi höja oss ett par snäpp. Men vi är trots allt nöjda med spelarnas kämparglöd och vilja att aldrig ge upp. Inte minst målvakten Ali Alkefagy, som gjorde många fina räddningar och var bäst på plan.

IFK Malmö – Lunds BK 1 0-2 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Petter Niklasson, Tygelsjö
Mål:
Varningar: Amar Bacevac (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Ahmed Nemer
Valon Makolli
Mustafa Karim
Mirko Lukic

Demokrat Maxhuni
Kristoffer Bertolino
Amar Bacevac
Omar Aouida

Samir Piragic
Senad Habibovic

Avbytare

Ali Burrniku
Ayoub Ahmad
Hosein Alkefagy
Mohammed El Jaouni (dä)
Roland Levay