Toppmöte direkt för IFK Malmö

Både Magnus Eriksson (knäet) och Niclas Öberg (sjuk på söndagen) är frågetecken i IFK Malmö inför måndagens premiärmatch mot Ängelholms FF på Malmö IP. Ett Ängelholm, som enligt många är favorit till seriesegern tillsammans med Malmökamraterna.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Mattias Filipanics – Ivan Milosevic, Fredrik Jönsson, Martin Alm, Marcus Svensson, Dan Ingvarsson, Jörgen Svensson, Magnus Eriksson, Martin Abrahamsson, Anders Jemail, Johan Åkesson, Christian Andersson, Marcus Nilsson, Pontus Andersson, Tom Henriksen, Niclas Öberg

Aktuellt: Magnus Erikssons knä har svullnat upp igen och han hade riktigt ont efter söndagens träning. Niclas Öberg kände sig hängig på morgonen och fick lämna in. Det är osäkert om någon av dessa kommer att vara med mot Ängelholm.

Lagkaptenen och mittfältaren Jonas Danielsson är avstängd i de två inledande omgångarna efter utvisningen i träningsmatchen mot Myresjö IF. En dom som var lite väl hård enligt IFK-ledningen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi ser med spänning fram emot premiärmatchen. Spelarna är såklart spända, men vi är bombsäkra på att vi kan gå in och göra en riktigt bra match.

Vi har många spelare som har spelat i division 1 och allsvenskan. Det är en klar fördel för oss att killarna varit med på de stora arenorna så sent som förra året. Vår förhoppning är att tempot hållit i sig, om inte till och med blivit ännu bättre.

Matchen mot Ängelholm är en fight mellan två lag som är väldigt fokuserade på att vinna serien. Antagligen kommer det att bli en fartfylld och underhållande match med hög kvalité på spelet. Det blir en match helt i publikens smak.

Tyvärr kan vi inte lämna ut någon startelva. Det finns frågetecken för både Magnus Eriksson och Niclas Öberg så det blir bara en 17-mannatrupp. Kan Niclas Öberg spela så kommer det dock i vilket fall som helst bara bli en plats på bänken.