Träningskollen söndag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 10:00-11:50 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Småblåsigt, men ändå riktigt fint väder, 17° C.

Skador/sjukdomar: Magnus Erikssons knäproblem var över för den här gången trodde man. Men innan dagens träning hade knäet svullnat upp lite grann på nytt och efter passet var det ännu värre. Det är ännu osäkert om han spelar mot Ängelholm.

Niclas Öberg vaknade upp på söndagen och kände sig allmänt hängig. Är han med imorgon (läs måndag) blir det på bänken. Två stora avbräck anfallsmässigt för IFK Malmö i den tidiga toppmatchen.

Anders Grimberg, tränare: Vi hade matchförberedande träning. Först var det jogging följt av passningskvadrater med Deval Eminovski. Ett spelmoment med tre lag stod sedan på tur innan det blev anfallsfotboll med "startelvan" och avslut med de övriga.

Avslutningsvis körde vi den övningen som var anledningen till att det nästan tog två timmar. Med lite uppställningar och allt runtomkring är fasta situationer ganska tidskrävande, men mycket nyttigt.