Ovan anfallare avgjorde för "di gule"

Ny position och succé direkt. Innermittfältaren Johan Åkesson kom snabbt tillrätta som anfallare. I knäskadade Magnus Erikssons frånvaro var det Åkesson som fick iklädda sig rollen som matchvinnare mellan IFK Malmö och Ängelholms FF.

– Det var den här starten som vi behövde. Visst var det fantastiskt härligt att få göra mål, men att det går bra för laget är alltid viktigast, myste Johan Åkesson självbelåtet efter 1-0 mot Ängelholm.

En knapp timme hade gått när målet kom. Ängelholm sjabblade rejält i försvaret. Mittfältaren Dan Ingvarsson hittade Johan Åkesson med en delikat passning och så satt den bara där i nätet.

Nåja, riktigt så enkelt var det inte, även om det inte var långt ifrån. Åkesson fick först vända om och ta ett steg in i banan. Bollen ändrade riktning via en ÄFF-back och gick i en båge över målvakten Fredrik Larsson.

– Målet skipade rättvisa. Vi var överlag snäppet vassare än vad de var. Sedan tycker jag inte heller att de hade överdrivet många chanser att kvittera, sade Johan Åkesson.

Han hade faktiskt chansen att definitivt avgöra matchen bara ett par minuter senare. Men den gången var han i ett för trängt läge för att kunna åstadkomma något bra avslut. Hursomhelst kom han ifrån premiären med mer än godkänt.

– Det ser bra ut för tillfället, men det gäller att ta en match i taget. Hela laget gjorde dock ett strålande jobb idag (läs måndag), vågade spela runt. Lite fler chanser hade dock inte skadat, men det kommer.