Träningskollen tisdag

Ifkmalmo.com presenterar stolt träningskollen. Möjligheten för alla läsare att hemifrån följa vad som händer på träningarna. Ambitionen är att rapportera från de flesta passen.

Träning: Fotboll.

Tid och plats: 17:15-18:45 på Malmö Stadion plan 2 (gräs).

Vädret: Sol och 14° C.

Skador/sjukdomar: Det blev en dryg kvarts spel för Magnus Eriksson i måndagens match mot Ängelholms FF. Då knäet inte var riktigt hundra vid speltillfället behövdes det rehabilitering med motionscykeln på dagens träning.

Anders Grimberg, tränare: Spetstruppens första dag. Det är tänkt att denna grupp bestående av tolv utespelare och två målvakter från U-laget ska träna samtidigt och på samma plan som A-laget. Deval Eminovski och Mikael Svensson ska ha hand om dem.

Denna vecka är till för att komma in i det. Nästa vecka kör vi igång på allvar. Tycker att det ska bli riktigt trevligt att få jobba på detta sättet. Mer information om spetstruppen och vilka som ingår kommer senare i veckan.

På dagens träning var det väldigt uppåt. Segern mot Ängelholm hade satt sina spår. Därför kostade vi också på oss att köra riktigt hårt. Det behövdes för att bli av med allt skit i kroppen från matchen och få musklerna varma igen.

Inledningsvis blev det jogging i tio minuter innan vi gick över till en teknikövning. Därefter hade vi tio stegringslopp. Resten av träningen ägnades åt spel på liten yta med bandymål. Imorgon är det styrka som gäller och således blir det ingen träningskoll förrän på torsdag.